Pressemeddelelse
10. august 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oplevelsesmedarbejder skal skabe livskvalitet hos borgere med demens

 
 
 
 

Demensplejehjemmet Kløverhaven har fået 120.000 kr. af Sundheds- og Ældreministeriet til at ansætte en pædagog, der skal skabe gode oplevelser for borgere med demens.

 
 
 
 
 
 
 
 

At få demens betyder forandringer både for den syge og de pårørende, men selvom hukommelsen svigter, er mennesket med demens stadig et menneske med samme behov for tryghed, anerkendelse, oplevelser og nærvær som alle andre mennesker.
 

Derfor tilbyder Vejle Kommunes Demensenhed forskellige former for fysisk træning og sociale aktiviteter og kan med pengene fra Sundheds- og Ældreministeriet nu skrue endnu mere op for blusset:

- Vi ved, at besøg, musik, dans, motion, grin og mad, som den demente holder af, er simple tiltag, der kan øge indflydelsen på borgerens livskvalitet og egen opfattelse af velvære. Det er selvfølgelig individuelt, hvilke typer aktiviteter der er meningsfulde - og også omfanget af aktiviteter, siger Karin Haras, som er centerleder på Plejecenter Kløverhaven i Vejle Kommune.
 

Centerlederen fortæller, at oplevelsesmedarbejderen sammen med beboeren og de pårørende skal finde ud af, hvilke aktiviteter der vil give mening for den enkelte. Derefter udarbejdes et aktivitetsprogram, som oplevelsesmedarbejderen så gennemfører sammen med den enkelte beboer.


Pengene fra Sundheds- og Ældreministeriet giver i første omgang mulighed for at ansætte en pædagog frem til årsskiftet.

At skabe meningsfulde aktiviteter for mennesker med demens er en del af Vejle Kommunes Demensplan, som har som mål at sikre, at Vejle Kommune er en demensvenlig kommune, hvor mennesker berørt af demens har et trygt og værdigt liv. Et af planens syv mål er, at borgeren bl.a. oplever, at der tages afsæt i hans eller hendes behov og ønsker.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Centerleder Karin Haras, Plejecenter Kløverhaven, tlf. 27 51 90 00.