Pressemeddelelse
1. februar 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Første destinationschef til Destination Trekantområdet er fundet

 
 
 
 

I et flot felt på 47 ansøgere har bestyrelsen i Destination Trekantområdet fundet sin første destinationschef. Det bliver den 44-årige Martin Perregaard-Bitsch, der kommer til at stå i spidsen for turismesamarbejdet mellem Billund, Kolding og Vejle Kommuner.

 
 
 
 
profil ny direktør destination trekantområdet martin perregaard (1).jpg
 
 
 
 

Byrådene i Billund, Kolding og Vejle besluttede ultimo 2020 at indgå et samarbejde om markedsføring og udvikling af turismen i de tre kommuner.

 

Det blev 23. november en endelig realitet, da de tre kommuner formaliserede samarbejdet på en stiftende generalforsamling. Under overskriften Destination Trekantområdet dannede de tre kommuner en fælles forening, der fra 1. januar 2021 har fået til opgave at koordinere de fælles aktiviteter på turismeområdet.

 

Nu har Destination Trekantområdet også fundet manden, der fra 1. marts skal hjælpe foreningen med at nå målene om flere turister og flere udviklingstiltag på turismeområdet.

 

Valget er faldet på den rutinerede turismemand, Martin Perregaard-Bitsch. Han kommer fra en stilling som Head of International Markets and Sales i LEGOLAND Billund Resort. Her har han de sidste seks år blandt andet været ansvarlig for det ambitiøse tværgående samarbejde i LEGOLAND Billund Resort, der har inkluderet Billund Lufthavn og de største attraktioner i de syv medlemskommuner - herunder de tre deltagende kommuner i Destination Trekantområdet. Målet har været at skabe Europas bedste børnefamiliedestination og dette fokus vil fortsætte i arbejdet med Destination Trekantområdet.

 

Den nye chef vil også få til opgave at løfte udviklingen og markedsføringen af oplevelser inden for natur, kultur, historie og gastronomi. Derudover står tiltrækning af internationale konferencer, kongresser og sportsevents også højt på agendaen.

 

Stort turistpotentiale skal indfries

Den centrale beliggenhed midt i landet med adgang til en international lufthavn og relativ høj hotelkapacitet gør, at området er attraktivt for arrangører og konferencemagere.

 

Naturoplevelser er for alvor kommet på mode i coronatiden - og det er derfor vigtig for den nye destinationschef at få fortalt historien om mulighederne i de tre kommuner. I den forbindelse bliver vandring og især cykling - hvor området i de kommende år bliver vært for flere store begivenheder - vigtige områder at samarbejde omkring.

 

Ved indgangen til 2021 står det også klart, at turistbranchen har været hårdt ramt i 2020. Derfor forestår der en stor opgave med at få kickstartet branchen i samarbejde med de lokale virksomheder.

 

Martin Perregaard-Bitsch siger selv om den nye opgave:

 

- Der er et kæmpe uforløst potentiale i Destination Trekantområdet, som skal indfries. Derfor ser jeg det som min første opgave at skabe en strategi i samarbejde med de mange dygtige virksomheder med udgangspunkt i områdets styrkepositioner, så vi sammen kan indfri det store potentiale.

 

Bestyrelsesformand Jan Hessellund siger om udnævnelsen:

 

- Jeg ser det som en styrke, at den nye destinationschef kender destinationen og de mange virksomheder indgående. Martin har et unikt internationalt netværk og en stor viden om markederne omkring os. Vi ved, at Martin er vant til at drive strategiprocesser og skabe en fælles retning og målsætning. Derfor får vi nu en destinationschef, der kan hjælpe turismen i vores område videre - og det allerede fra dag et.

 

Fakta:

Destination Trekantområdet har i alt næsten 3 mio. årlige overnatninger, hvilket skaber en turismeomsætning på godt 6 mia. kr. Målet er at skabe yderligere vækst og dermed en endnu større beskæftigelse i turismeerhvervet.

 

Arbejdet ledes fra et kontor beliggende i tilknytning til LEGOLAND i Billund.

 

Fra 1. januar 2021 er de første tre medarbejdere startet. I alt vil kontoret få en bemanding på 5-6 medarbejdere. Hertil kommer projektmedarbejdere, der kan finansieres gennem forskellige udviklingsprojekter.

 

Formand for foreningens bestyrelse er adm. direktør i Billund Lufthavn, Jan Hessellund. Bestyrelsen i øvrigt består af tre repræsentanter fra de deltagende kommuner og tre repræsentanter fra væsentlige erhvervsaktører i området.

 

Martin Perregaard-Bitsch er født i Kolding og bor i dag i Horsens. Han er kæreste med Helle og har to børn på hhv. 10 og 11 år. Han bruger sin fritid på sport - triatlon, snowboard, dykning, jagt med hunden, fiske- og sejlture med ungerne og hygge med kæreste og venner.

 

Vedhæftede filer

Portrætfoto af ny direktør til Destination Trekantområdet Martin Perregaard-Bitsch.jpg
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Bestyrelsesformand Destination Trekantområdet Jan Hessellund, tlf. 27 78 99 27

Kommende destinationschef Martin Perregaard-Bitsch, tlf. 29 22 81 96