Pressemeddelelse
28. september 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle sender alle 8. klasses elever i erhvervspraktik

 
 
 
 

Vejle Kommune indfører obligatorisk erhvervspraktik for alle elever i 8. klasse. Praktikken skal give eleverne erfaringer med at være på en arbejdsplads. De første to skoler sender elever i praktik i uge 41.

 
 
 
 

Alle 8. klasses elever i Vejles Kommunes folkeskoler skal i erhvervspraktik. Praktikken skal blandt andet være med til at give eleverne bedre blik for forskellige karriereveje og forståelse for forskelige jobfunktioner i en virksomhed. Skolerne vælger selv, om eleverne skal i praktik i 3 eller 5 dage. Uanset hvad er der både en forberedelses- og evalueringsfase. Egtved Skole og Hældagerskolen sender som de første elever ud i praktik i uge 41.

 

- Obligatorisk erhvervspraktik er godt, fordi alle vores elever nu får lov til at få fingrene i mulden og opleve, hvordan det er at være på en arbejdsplads. Det er et super redskab til at få udvidet sin horisont og udforske forskellige job- og uddannelsesmuligheder, som man måske ellers ikke ville have overvejet, siger Torben Elsig-Pedersen, formand for Børne- og Familieudvalget.  

 

En gevinst for virksomhederne

Aftalen om den obligatoriske erhvervspraktik er et samarbejde mellem Børne- og Familieudvalget og Arbejdsmarkedsudvalget. I et politisk perspektiv skal den obligatoriske erhvervspraktik bidrage til, at flere unge søger ind på en erhvervsuddannelse. Derfor er det også vigtigt, at virksomhederne bakker op om at få eleverne ud på arbejdspladserne:

 

- Nu får virksomhederne jo mulighed for at gøre vores unge nysgerrige på forskellige brancher og erhverv. En erhvervspraktik er derfor også en gevinst for dem, da de jo kan være med til at sætte deres præg på fremtidens arbejdskraft. Det håber jeg, at vores virksomheder vil huske, når de unge henvender sig, udtaler Torben Elsig-Pedersen.

 

Det er som udgangspunkt eleverne selv og forældrene, der finder en praktikplads. Der findes dog også en portal, www.elevpraktik.dk, hvor praktikanter og virksomheder kan finde hinanden.  

 

Fokusskifte

Før hen handlede en praktik ofte om at få afklaret, om du skulle være læge, tømrer, pædagog, jurist eller andet. Men det er altså ikke det, 8. klasses eleverne skal ud at finde ud af. Det slår Torben Elsig-Pedersen fast:  

 

- De unge skal ikke nødvendigvis ud at prøve kræfter med deres drømmejob. De skal til gengæld lære, suge viden til sig og blive bedre rustet til at træffe en beslutning, der tilgodeser lige præcis deres behov og ønsker.

 

Udvalgsformanden glæder sig til at følge skolernes arbejde med den nu obligatoriske praktik og ikke mindst elevernes udbytte af den.     

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Torben Elsig-Pedersen, formand for Børne- og Familieudvalget, tlf: 40 94 57 40

Ulla Riisbjerg Thomsen, chef for Uddannelse & Læring, tlf: 24 43 60 41

Birgit Thorup, Arbejdsmarkedschef, tlf: 21 17 94 97