Pressemeddelelse
7. december 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu skal vi passe på og gøre alt for at undgå nedlukning

 
 
 
 

Den delvise nedlukning af samfundet i 38 kommuner, som regeringen meldte ud på pressemødet i dag, omfatter ikke Vejle.
Alligevel er borgmester Jens Ejner Christensen bekymret og opfordrer til, at vi gør alt for at undgå, at Vejle Kommune kommer i samme situation som Århus, Odense og de sjællandske kommuner.
 

 
 
 
 
 
 
 
 

- I Vejle Kommune har vi været højt oppe i smittetal i de sidste uger med op til 170 nye smittede inden for en uge. I dag har Vejle en incidens på 132 og 152 nye smittede den sidste uge. Det er stadig alt for mange og bringer os op på en kedelig 49. plads over kommuner med flest smittede, siger borgmester jens Ejner Christensen.

 

- Vores lokale corona kort viser, at vi har smitten i stort set hele kommunen, og vi skiftes lidt til at have det højeste smittetal. I forrige uge var det Vejle Midtby og det nordlige Bredballe. I sidste uge var det Nørremarken. I flere uger lå Give højt efter smitte på en lokal virksomhed.


- Mange anklager de unge for at være smittespredere. Det kan vi bestemt ikke sige i Vejle Kommune. Tværtimod. De er faldet, mens antallet af børn og erhvervsaktive over 50 år er steget. Men aldersgrupperne skiftes også til at have det højeste smittetryk.

- Så jeg kan kun stærkt appellere til, at vi alle sammen passer ekstra godt på her i december og hen over julen. Vi skal alle bide tænderne sammen og følge anbefalingerne. Det er nu vi har chancen for at kunne holde samfundet åbent ind i det nye år. Ellers kan vi risikere, at nedlukningen også rammer os, advarer Jens Ejner Christensen.

- Selvom det er jul, og selvom vi rigtig gerne vil ses med alle dem, vi plejer at mødes med op til jul, så bliver vi nødt til kun at ses med den nærmeste familie.

- Og så skal vi fortsætte med at holde afstand og bruge masser af håndsprit, holde afstand og holde os isoleret, hvis vi har den mindste mistanke om, at vi er smittet. Med det nye testcenter i Vejle har vi alle chancer for hurtigt at blive testet. Så brug nu muligheden, hvis du har mistanke om, at du er smittet, opfordrer borgmesteren.

 

 

 

Vedhæftede filer

03122020 Coronakort.jpg
03122020 Coronakort.pdf
Animation af Coronakort - Vejle Kommune_1.mp4
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen, tlf. 20 16 32 14