Pressemeddelelse
23. august 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Erik og de andre IT-vejledere bliver opdateret i Egtved - er det noget for dig?

 
 
 
 

Nu kan du se frem til endnu bedre service fra kommunens frivillige IT-vejledere. De bliver nemlig klædt ekstra godt på til at hjælpe deres medborgere med at begå sig i det digitale samfund.

 
 
 
 
Billede af erik Kjær Mikkelsen

Erik kjær Mikkelsen er frivillig IT-vejleder på Kjærsgaarden, og han synes opkvalificeringen er en god ide.

 
 
 
 

Kan min smartphone kobles til skyen? Eller fjernsynet? Og hvad for nogle apps skal jeg have? Det er der mange, der spørger sig selv, i en tid hvor den digitale udvikling bare drøner derudaf.

 

Derfor giver Egtved Mediecenter og Vejle Kommune nu i fællesskab de frivillige IT-vejledere mulighed for at blive opdateret med den sidste nye viden. Et større uddannelsesforløb blev således skudt i gang på Vejle Bibliotek den 22. august, hvor en veloplagt John G. Pedersen fra meremobil.dk fortalte om udviklingen inden for smartphones.

 

Her var Erik Kjær Mikkelsen blandt de 50 fremmødte, og han er glad for det nye tilbud. Som it-frivillig for ældre på Kjærsgaarden har Erik nemlig selv oplevet, hvordan folks behov er skiftet de senere år. Han forklarer, at der nu er færre, som har brug for hjælp til digital post og Nem-ID, mens flere vil lære om smartphones, iPads og andre tablets.

 

"Jeg synes, det er en rigtig god ide, at vi vejledere kan få kurser i den nyeste udvikling, sådan at vi fortsat kan hjælpe vores kursister med de it-spørgsmål, de kommer med", fortæller han, og fortsætter: "Kurserne kan også hjælpe til at samle os vejledere på tværs af kommunen. Det er en rigtig god ide".

 

Kurserne henvender sig både til nuværende frivillige IT-vejledere, og til folk der overvejer at blive det. Det er gratis at deltage, og du kan læse mere om indholdet på www.vejle.dk/it-frivillig. Det er også her, du kan tilmelde dig.

 

Fakta
- Kursernes indhold er besluttet af styregruppen fra Egtved Mediecenter, repræsentanter fra AOF og projektgruppen i Vejle Kommune

- Det er medarbejdere fra AOF og Biblioteket, som underviser

- Forløbet strækker sig fra september 2017 til januar 2018

- Du skal tilmelde dig senest den 30. august (se hvordan på www.vejle.dk/it-frivillig)

- Undervisningen foregår i Egtved Mediecenter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Kristinna Andersen
Digitaliserings- og Analysekonsulent, Vejle kommune
Tlf. 76 81 17 13, E-mail krisa@vejle.dk