Pressemeddelelse
30. november 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

For andet år i træk løb Fælleshåbskolen i Børkop med sejren i årets Batterijagt

 
 
 
 

AffaldGenbrug og Økolariet har igen i år sat fokus på vigtigheden af, at batterier afleveres korrekt og ikke blot smides i affaldsbeholderen. Derfor kunne Vejle Kommunes 0. - 6. klasser igen i år deltage i en batterijagt. Formålet var at give børnene en forståelse for genbrug og affaldssortering.

 
 
 
 
Vinderne af årets Batterijagt 2017

Fælleshåbsskolen, Børkop

 
 
 
 

24 klasser fra 7 skoler var tilmeldt årets Batterijagt i Vejle Kommune. Jagten, der løb af staben i uge 39, begyndte med, at eleverne i alle tilmeldte klasser fik en lille batteriboks med hjem til husstanden. I løbet af ugen skulle hjemmets brugte batterier samles i boksen. Initiativet har betydet, at næsten 2 tons brugte batterier ikke er endt i naturen, men i stedet blev indsamlet og indleveret hos AffaldGenbrug til korrekt bortskaffelse. For andet år i træk kunne eleverne fra nu 6.b på Fælleshåbskolen i Børkop prale med titlen af 'Vejle Kommunes bedste batterijægere'. I år indsamlede klassen hele 367 kg. batterier, hvilket svarer til næsten 15 kg. pr. elev. Der var ikke noget at sige til, at børnene var stolte, da de modtog deres diplom.

 

"Det er godt at opleve, at så mange har villet deltage i Batterijagten, og jeg syntes, vi har opnået et rigtig flot resultat. Tanken bag projektet er, at børnene og deres familie skal fortsætte med at samle deres brugte batterier i den udleverede boks, og at Batterijagten er med til at danne grundlag for en ny "indsamlingsvane" i husstanden," udtaler Torben Andersen, underviser og inspirator fra Økolariet.

 

Børnene skal vise vejen

Batterikonkurrencen er en del af det arbejde, AffaldGenbrug og Økolariet udfører inden for undervisning af små og store børn. Undervisningen skal give børn viden om, hvordan man sorterer affald, og hvorfor det er vigtigt.

 

"Børnene hjælper med at "opdrage" forældrene, og vi har erfaring med, at det højner sandsynligheden for øget genbrug i fremtiden. Derfor gør vi rigtig meget for at oplyse børnene så meget som muligt om affaldssortering blandt andet via forløb på Økolariet og genbrugspladserne", slutter Torben Andersen.

 

Hjemmeside: www.okolariet.dk/batterijagt

 

For mere information: Torben Andersen, underviser og inspirator, Økolariet, Vejle Kommune. Mail: tokan@vejle.dk og tlf.: 76 812059.

 

Faktaboks:
Mange batterier indeholder tungmetaller, som kan gøre skade på både mennesker og miljø, hvis de havner de forkerte steder.

 

Når man genbruger metallerne fra brugte batterier, opnår man en stor miljøgevinst. Det er dyrere og mere energikrævende at udvinde og oparbejde nye metaller, og metallerne er desuden en begrænset ressource i naturen.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Torben K. Andersen, underviser og inspirator, Økolariet, Teknik & MIljø, Vejle Kommune.
Mail: tokan@vejle.dk og tlf.: 22 52 47 13