For fjerde år i træk: Finlandsparken fortsætter positiv udvikling

 
 
 
 

Flere beboere kommer i job eller uddanner sig over grundskolen. Derfor er Finlandsparken for fjerde år ikke på Social-, Bolig- og Ældreministeriets liste over parallelsamfund - den tidligere ghettoliste

 
 
 
 

Finlandsparken er i en positiv udvikling. Det ses ikke kun ved, at Nørremarkscentret udvikler sig med delehuset NC10, erhvervslokaler vinder ind og et rekreativt naturområde blomstrer frem.

 

Det ses også af Social-, Bolig- og Ældreministeriet, som hvert år i december udgiver en liste over parallelsamfund. For fjerde år i træk er Finlandsparken i Vejle ikke på den liste.

 

Tværtimod fortsætter boligområdet tæt på Nørreskoven en positiv udvikling. Fortsat få begår kriminalitet, og flere beboere er i job eller uddanner sig, så de har mere end et eksamensbevis fra grundskolen, når de skal ud på arbejdsmarkedet.

 

Indsatser virker og gør en forskel

Den positive udvikling vækker glæde på borgmesterkontoret i Skolegade i Vejle, hvor Borgmester Jens Ejner Christensen fortæller:

 

-       Jeg glæder mig over, at Finlandsparken for fjerde år i træk ikke er på Social-, Bolig- og Ældreministeriets liste over parallelsamfund. Samtidig bekræfter tallene mig i, at vi med vores udviklingsplan, Boligsociale helhedsplan og beskæftigelses- og uddannelsesindsatser gør en reel forskel for beboerne i området.

 

Med udviklingsplanen i Finlandsparken etableres der nye boliger, mødesteder, forbindelser og grønne arealer, som skal skabe nyt liv i området og fortsætte den positive udvikling. Herom udtaler formand for AAB Vejle, som Finlandsparken hører under, Kim Andersen:

 

-       Der sker meget i og omkring Finlandsparken i disse år, hvor vi udvikler og skaber aktiviteter - fremfor at nedrive og afvikle. Det er jeg sikker på, vil give nye muligheder for beboerne, som igen vil bidrage positivt til udviklingen af området.

 

Følger fortsat boligområderne tæt

For tre år siden indførte Indenrigs- og Boligministeriet en forebyggelsesliste, der guider kommuner i forhold til, hvor der er risiko for at opstå parallelsamfund. På dette års forebyggelsesliste finder man Finlandsparken, Løget og Vestbyen.

 

Vejle Kommune følger i samarbejde med AAB, Østerbo og Lejerbo udviklingen tæt i alle områder, som også er med i Den Boligsociale Helhedsplan. Den skal sikre, at Vejle Kommune og boligforeningerne arbejder strategisk med boligområdernes udvikling frem til 2025.

 

Møllevangen er også med i helhedsplanen. Men dette område er imidlertid ikke på dette års forebyggelsesliste.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensen, Borgmester i Vejle Kommune, Telefon 2016 3214
Kim Andersen, Formand for AAB Vejle, Telefon 2223 6347 / 7582 7700