Pressemeddelelse
14. september 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Smitteudbrud i Jelling

 
 
 
 

Vejle Kommunes smittetal stiger stadig og lå i weekenden og svingede omkring de 30. I weekenden er det især Jelling, der er blevet ramt. Et barn i Mariehaven, en lærer og to elever på Bredagerskolen og nogle forældre er konstateret smittet med Covid-19.

 

 
 
 
 
 
 
 
 

Smitten i Jelling betyder, at 87 elever i 7. årgang og 3 medarbejdere på Bredagerskolen er sendt hjem. I daginstitutionen Mariehønen er 26 børn og 5 medarbejdere sendt hjem.

 

Vejle Kommunes Sundhedsberedskab har holdt møde her til morgen, og der er taget kontakt til Handelsstandsforening, seminaret og Kongernes Jelling for at bede dem om at være opmærksomme på smitten med corona.

 

Også Jelling Sportsforening bliver kontaktet og bedt om at overveje, om aktiviteter skal aflyses de næste 14 dage.

Generelt beder Sundhedsberedskabet borgere og foreninger m.fl. i Jelling om at overveje, hvilke arrangementer der skal aflyses i den kommende tid for ikke at brede smitten videre.

 

Testbil til Jelling
Region Syddanmarks testbiler har været i Vejle by i weekenden, hvor rigtig mange lod sig teste. I dag mandag er der stadig en testbil på Banegårdspladsen 9-17.

 

Regionen har lovet, at de tirsdag vil forsøge at sende en testbil til Jelling, så borgere uden symptomer får mulighed for at blive testet.

 

Tid og sted oplyses senere på kommunens og regionens hjemmesider.

 

Stærk opfordring til at holde afstand og spritte
På grund af det stigende smittetal, og fordi smitten er så spredt i hele kommunen, opfordrer Sundhedsberedskabet til, at alle ansatte og alle borgere i den kommende tid er endnu mere påpasselige med ikke at bringe smitten med Covid-19 videre.
 

Det er vigtigt med et fortsat fokus på Sundhedsstyrelsens retningslinjer om at holde afstand, vaske / spritte hænder, undgå større forsamlinger og blive hjemme ved de mindste symptomer. Og så skal man lade sig teste ved den mindste mistanke.

 

Sundhedsstyrelsens "bekymringsgrænse" er et udtryk for, hvor mange smittede Vejle Kommune har per 100.000 indbyggere de seneste 7 dage.

 

Smittetallet offentliggøres hver dag kl. 14 på Seruminstituttets hjemmeside https://experience.arcgis.com/experience/aa41b29149f24e20a4007a0c4e13db1d

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen, tlf. 20163214
Direktør Claus Svold, Børn & Unge, tlf. 21 48 15 58
Kommunaldiektør Niels Ågesen, formand for Sundhedsberedskabet, tlf. 20 45 25 33