Dokumentarfestival kommer til Vejle

 
 
 
 

Fra den 23. marts har du mulighed for at se en perlerække af medrivende, ambitiøse og aktuelle dokumentarfilm, når den populære dokumentarfestival CPH:DOX kommer til Vejle og bliver til VEJLE:DOX.    

 
 
 
 
Vejle.png
 
 
 
 

Hvad kan indlandsisen fortælle os om vores klima, vores fortid og endda mulige fremtid? De spørgsmål jagter tre førende forskere svarene på i åbningsfilmen 'INTO THE ICE'.

 

Vejle bliver spækket med medrivende, aktuelle og lærerige dokumentarer, når kommunen sammen med Lido Biograferne bliver en del af det nye samarbejde DOX:DANMARK sammen med dokumentarfestivalen CPH:DOX og 19 andre kommuner.

 

- Vi har brug for at få bearbejdet vores fælles virkelighed. Dét kan dokumentarfilmen. Den giver os ny viden, rum for refleksion og en lyst til at engagere os i verden omkring os. Jeg kan slet ikke vente med at skyde DOX:DANMARK i gang, siger Niklas Engstrøm, kunstnerisk leder for CPH:DOX.

 

Dokumentarfestival med et cykeltvist

 

Som noget helt særligt i år vil dokumentarfestivalen have et særligt cykelfilm-fokus for at markere, at Tour de France kommer til Vejle. Det er blandt andet med dokumentaren 'Holy Tour', hvor man får et helt særligt indblik i den underholdende fankultur og det unikke sammenhold op ad bjergene i Frankrig.

 

Dokumentarfestivalen VEJLE:DOX finder sted fra den 23. marts til 3. april. Hele programmet findes på www.cphdox.dk eller www.lido.dk

 

Fra den 1.-10. april vil publikum desuden kunne opleve et udvalg af årets dokumentarfilmene på CPH:DOX' streamingplatform.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Sune Blicher, kommunikationschef for CPH:DOX, tlf. 31 22 26 61, sune@cphdox.dk
Ulla Varneskov, chef for Idræt, events og fællesskaber, tlf. 29 25 59 22, ullva@vejle.dk