"Har min mor en god eller dårlig dag?"

 
 
 
 

Unge med forældre, der drikker for meget eller har et misbrug, udvikler ofte stress, angst og lavt selvværd. En løsning kan være at flytte hjemmefra. I september tilbyder Center for Socialt Arbejde (CESA) derfor Flytte hjemmefra-kurser til unge i Vejle. Det sker i samarbejde med Vejle Kommunes Ungeunivers

 
 
 
 
COLOURBOX27492499.jpg
 
 
 
 


"Børn der vokser op i en familie med stof- eller alkoholmisbrug, slås ofte med et lavt selvværd og har svært ved at få deres eget liv til at fungere som voksne," siger projektleder Rikke Holme fra CESA og uddyber:
 

"Rollerne er ofte byttet om i hjemmet, så det er barnet eller den unge, der passer på de voksne og ikke omvendt. Børnene er meget loyale, de bekymrer sig om deres forældre og er hele tiden på overarbejde. Derfor kan det være en god ide at flytte ud eller begynde at planlægge det og koncentrere sig om sit eget liv."

Formålet med kurset er at ruste de unge til "livet på egne ben" og skabe netværk med andre unge. Deltagerne får undervisning i forsikringer, lejekontrakter, budget og en snak om den ensomhed, der ofte følger med, når man bor alene. man kan deltage, uanset om man er flyttet hjemmefra, planlægger det, eller vil vente lidt endnu.
 

CESA inddrager deltagernes egne erfaringer og refleksioner:

"Misbrugsproblemer er et kæmpe tabu. Derfor er det en lettelse for mange af de unge at være sammen med andre, der står i en lignende situation. På kurset møder de en forståelse fra andre unge, der ofte kan sætte ord på dét, den unge selv oplever og føler," fortæller Rikke Holme.

Hvis du er interesseret, kan du ringe til projektleder Rikke Holme fra CESA på tlf. 61 16 39 52. Du kan læse mere på www.ungeuniverset.vejle.dk, eller høre mere om CESA på Vejle Bibliotek den 30. august efter foredraget Min rødvinsplettede barndom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Rikke Holme, projektleder, CESA,  e-mail rh@cesa.dk, tlf. 61 16 39 52