Nu kan du indstille til årets kulturpriser

 
 
 
 

Vær med til at bestemme, hvilke personer, organisationer eller foreninger der har gjort noget særligt for kulturen i Vejle Kommune. Du kan indstille til og med 24. februar på vejle.dk/kulturpris

 
 
 
 
Baggrund med kulturprisen.png
 
 
 
 

Hvert år hylder Vejle Kommune kulturlivet og alle dem, der gør kommunen farverig og til det bedste sted at leve. 

 

På trods af corona lykkedes det sidste år at få skabt en helt ekstraordinær ramme om fejringen af kulturskaberne i Vejle Kommune, da man uddelte kulturpriserne på Scandic. Og årets udgave af kulturpriserne bliver mindst lige så speciel, når Vejle Kommune i et nyt partnerskab med Jelling Musikfestival uddeler kulturpriserne i Byens Hus i Jelling.

 

Om årets kulturpriser siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget og jurymedlem for kulturpriserne, Dan Arnløv Jørgensen:

 

- Det blev desværre endnu et år, hvor vores kulturliv måtte forholde sig til corona. Derfor glæder det mig ekstra meget, at vi endnu en gang kan holde traditionen i hævd og hylde vores mange foreninger, personer og organisationer med kulturpriserne. Sidste år fik vi i juryen et stort spænd i de indstillede - lige fra unge innovative kræfter til garvede kulturbærere. Det viste, at kulturen i Vejle Kommune blomstrer på trods af modstand. Vi håber derfor igen i år at se et væld af borgerindstillinger til priserne.

 

To priser - Det enestående bidrag og det eksperimenterende initiativ

 

Kulturprisen går til en person, organisation elle forening, som gennem et kulturelt virke af høj kvalitet har ydet et enestående bidrag til kulturlivet i Vejle Kommune. Prisen har været uddelt siden 2009 og sidste års modtager var forfatter Ulrik Gräs.

 

Initiativprisen er stadig den nye dreng i klassen. Den blev første gang uddelt i 2020, hvor modtageren var Jacob Bonderup og Roland Christiansen fra Engelsholm Højskole. Den gives for det nye, eksperimenterende initiativ, der bidrager til, at Vejle Kommunes kulturliv sætter nye standarder og prøver nye ting af.

 

Du kan være med til at bestemme, hvem der skal løbe med årets kulturpris og initiativpris. Indstil din kandidat inden 24. februar på vejle.dk/kulturpris.

 

Årets kulturpriser afholdes d. 24. marts i Byens Hus i Jelling.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget, tlf. 25 47 35 35   
Erik Sanders, eventkoordinator, tlf. 30 32 79 31