Pressemeddelelse
13. november 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2,6 ton batterier endte ikke i naturen – Batterijagten 2018

 
 
 
 

AffaldGenbrug og Økolariet har igen i år sat fokus på vigtigheden af, at batterier afleveres korrekt og ikke blot smides i affaldsbeholderen. 618 skoleelever deltog i årets Batterijagt, og endnu engang var resultatet imponerende.

 
 
 
 

0. klasse fra Egnum Skole tog sejeren

 
 
 
 

Batterier kan gøre skade på vores miljø, hvis de ender i dagrenovationen, og derfor afholder AffaldGenbrug og Økolariet hvert år Batterijagt for at sætte fokus på, hvordan man kan aflevere batterier i Vejle Kommune  

"Det er rigtig vigtigt, at batterier bliver indsamlet og behandlet korrekt. De fleste typer batterier indeholder tungmetaller, som kan gøre skade på både mennesker og miljø, hvis de havner de forkerte steder. Hvad mange ikke ved er, at man faktisk kan genanvende metallerne fra brugte batterier. Når vi gør det, opnår vi en stor miljøgevinst. Det er nemlig både dyrere og mere energikrævende at udvinde og oparbejde nye metaller, og metallerne er desuden en begrænset ressource i naturen", siger Yvonne Thaagaard Andersen, afdelingsleder, AffaldGenbrug, Teknik & Miljø, Vejle Kommune.

 

Otte skoler viser vejen

 

618 skoleelever fordelt på 31 klasser og 8 skoler var tilmeldt årets Batterijagt i Vejle Kommune. Jagten begyndte med, at eleverne i alle tilmeldte klasser fik en lille batteriboks med hjem til husstanden. I løbet af ugen skulle hjemmets brugte batterier samles i boksen. Der blev i alt indsamlet 2613 kg. batterier, hvilket er knap 4 kg. batterier pr. elev. Den klasse, der fik samlet flest batterier ind, var 0. klasse fra Engum Skole, der samlede 369 kg. ind, hvilket svarer til 20,5 kg. pr. elev. 2. pladsen gik til 5. klasse fra samme skole, der indsamlede 12,5 kg. pr. elev og 3. pladsen stod 0. klasse fra Egtved Skole for, med 8,2 kg. pr. elev. 

 

"Det er dejligt, at så mange har villet deltage i Batterijagten, og jeg synes, vi har opnået et rigtig flot resultat. Børnene er nogle rigtig gode ambassadører, og de fleste vil sammen med deres familier fortsætte med at samle deres brugte batterier i den udleverede boks.  Batterijagten er således med til at danne grundlag for en ny "indsamlingsvane" i husstanden," fortæller Torben Kjærgaard Andersen, underviser og inspirator fra Økolariet.

 

Hjemmeside: www.okolariet.dk/batterijagt 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Torben Andersen, underviser og inspirator, Økolariet, Vejle Kommune. Mail: tokan@vejle.dk og tlf.: 76 812059.

Yvonne Thagaard Andersen, afdelingsleder, AffaldGenbrug, Teknik & Miljø, Vejle Kommune. Mail: yvman@vejle.dk Tlf.: 76 81 28 47 og mobil: 29 28 27 45.