Pressemeddelelse
20. maj 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Åbent hus i en hel anden verden

 
 
 
 

Museet Kellers Minde i Brejning har 30 års jubilæum og markerer begivenheden med åbent hus lørdag den 1. juni fra kl. 13-16. Alle er velkomne - og der er gratis adgang.

 
 
 
 
 
 
 
 

I 30 år har Kellers Minde i Brejning, som indeholder effekter fra De Kellerske Anstalter, fungeret som et historisk tilbageblik i den danske forsorgshistorie.

 

Hundredvis af effekter og arkivalier fylder gange og rum på H.O. Wildenskovsvej 10 i Brejning, som i årenes løb er blevet besøgt af interesserede fra hele landet, studerende, nye medarbejdere og af borgere, der tidligere har boet på De Kellerske Anstalter.

Et stort jubilæumsår
De udstillede genstande består bl.a. af redskaber, der er blevet brugt i mark og skov, på de forskellige værksteder og hos tandlæge og læge. Derudover er der spændetrøjer og fysiske hjælpemidler til borgere med handicaps, effekter fra undervisning og beskæftigelse, idrætspokaler, billedmateriale og møbler, hvoraf nogle har tilhørt professor Christian Keller, som åbnede De Kellerske Anstalter tilbage i 1899.

 

De Kellerske Anstalter lukkede i 1989. Så udover at det er 30 år siden, at museet åbnede, er det i år også 120 år siden, at De Kellerske Anstalter i Brejning blev grundlagt.

Gratis adgang og guidede ture
Kellers Minde markerer jubilæet med et åbent hus-arrangement den 1. juni fra kl. 13-16. Der er gratis adgang for alle og guidede ture kl. 13.30 og kl. 14.45.

 

Derudover vil Poul Duedal, historiker og forfatter til bogen "Billeder fra en anden verden - De Kellerske Anstalters historie (opdateret version)", signere bøger fra kl. 13.00-14.30.

 

Museet drives i dag af en støtteforening, som primært består af tidligere ansatte.

 

Læs mere om åbent hus-arrangementet og Kellers Minde på www.kellersminde.dk eller se en film om museet på www.vejle.dk/kellersminde-film

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Eskildsen, bestyrelsesformand i Kellers Minde, tlf. 61 67 75 85.