Pressemeddelelse
18. december 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frivilligprisen bliver til to

 
 
 
 

Den årlige frivilligpris, som uddeles på det frivillige, sociale område, er enten gået til en frivillig på Senior- eller Voksenområdet, men fra næste år er chancen for at blive årets frivillige ildsjæl blevet større. De to områder får nemlig hver en pris.

 
 
 
 
 
 
 
 

I dag er praksis den, at Voksen- og Seniorudvalget i Vejle Kommune hvert år uddeler en frivilligpris til en særlig ildsjæl blandt de frivillige i de sociale foreninger i Vejle. Det er foreningerne selv, som indstiller kandidaterne. Derefter vælger en arbejdsgruppe fem kandidater. Den endelige vinder finder formandsskabet for Voksenudvalget og Seniorudvalget, og de offentliggør vinderen til den årlige Frivilligfest sidst i september, hvor de frivillige bliver fejret.

Men næste gang skal hele ti kandidater på scenen til Frivilligfesten, da Seniorområdet nu får sin egen pris - og Voksenområdet sin egen pris:
 

- Det frivillige sociale område dækker både Voksenudvalgets område og Seniorudvalgets område. Da vi gerne vil skabe mere opmærksomhed om frivillighed og opmuntre fleste mulige frivillige, har vi besluttet at oprette en pris for hvert af de to udvalgsområder, siger formand for Voksenudvalget Gitte Frederiksen.

Vejle Kommunes frivilligpris skal udover at anerkende den frivillige indsats også være med til at synliggøre og øge interessen for at være frivillig. Og der er brug for - og også rift om - de frivillige:

- Frivillighed kommer til at spille en stadig større rolle, fordi det offentlige i langt højere grad skal samarbejde med frivillige. Så vi vil selvfølgelig gerne, at rigtig mange gør en frivillig indsats og finder det attraktivt at gøre noget for andre, siger udvalgsformanden. 

Som noget nyt vil de tre brugerråd, Frivilligrådet, Handicapområdet og Ældrerådet, derfor også blive inviteret med til at planlægge Frivilligfesten, så alle, der kender og samarbejder med de frivillige, er med i planlægningen.

Det er først fra juni til august 2019, at de to områder kan indstille kandidater til de to frivilligpriser. Vejle Kommune informerer i pressen og på hjemmesiden.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Gitte Frederiksen, formand for Voksenudvalget, tlf. 24 42 86 95.