Pressemeddelelse
20. marts 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle Musikteater udskyder eller aflyser arrangementer i april

 
 
 
 

Økonomiudvalget i Vejle Kommune har besluttet, at Vejle Musikteater flytter eller aflyser alle arrangementer i april.

 
 
 
 

Situationen omkring coronavirus udvikler sig dag for dag. Senest har regeringen meldt ud, at man ikke længere må være i forsamlinger med mere end 10 personer og mange af byens butikker skal holde lukket.

 

På den baggrund har et enigt økonomiudvalg i Vejle Kommune besluttet, at Vejle Musikteater skal aflyse eller udskyde arrangementer, der skulle have fundet sted i april. Med det forlænger man perioden, hvor Vejle Musikteater holder lukket med en ekstra måned.

 

- Når vi træffer den her beslutning, er det først og fremmest fordi vi i den situation, vi står i, hellere vil gå et skridt for langt for at vise det samfundsansvar, der skal til for, at vi alle sammen kan komme igennem coronakrisen. Vi oplever allerede, at artister og arrangører flytter eller aflyser arrangementer, og at gæsterne spørger til, om det arrangement, de har billet til, vil blive flyttet. Derfor vurderer vi, at det er mest hensigtsmæssigt at forlænge perioden, musikteatret holder lukket med en ekstra måned, siger Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune.

 

Særlig situation med Vejle Musikteater

 

Vejle Musikteater adskiller sig fra kommunens øvrige institutioner ved, at musikteatret hver aften kan rumme mere end 1.100 mennesker på forholdsvis lidt plads under en hel aften. Umiddelbart er det derfor musikteatret, økonomiudvalget har truffet en beslutning, om og ikke kommunens øvrige kulturinstitutioner.

 

- Hvis der er én ting, vi kan lære af corona, så er det, at tingene udvikler sig i et meget højt tempo, og derfor er det svært at være håndfast. Vi selvfølgelig følger regeringens anbefalinger og forbud. Men når vi træffer beslutningen om, at Vejle Musikteater som det eneste skal forlænge perioden for, hvor længe det skal holde lukket, så er det fordi musikteatrets situation er helt særlig, siger Dan Arnløv Jørgensen.

 

Alle gæster der har købt billet til et arrangement i april vil blive kontaktet direkte af Vejle Musikteater via sms eller mail omkring en ny dato for arrangementet. For arrangementer, der bliver aflyst, vil gæsterne få refunderet deres billetter.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Dan Arnløv Jørgensen, formand for Kultur- og Idrætsudvalget, tlf. 25 47 35 35
Mette Kier, direktør i Vejle Musikteater, tlf. 29 38 22 10