Pressemeddelelse
2. november 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Gule sofaer skal få endnu flere borgere til at stemme

 
 
 
 

Vejles Valgbestyrelse vil gerne have endnu flere borgere til at stemme til valget til Byrådet og Regionsrådet tirsdag 21. november. Derfor har kommunen stillet store gule sofaer op på torvet i Børkop, Egtved, Give, Jelling og Vejle for at skabe opmærksomhed og debat.
 

 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle ligger lidt lavt, når det gælder stemmeprocenten i forhold til andre kommuner i området. Kun 71,3 procent stemte, da der for fire år siden var valg til byråd og regionsråd. Det tal ser Valgbestyrelsen gerne stige i år.

 

De fem gule sofaer er produceres af "Nytteindsatserne" på Haraldskær Avlsgård (tidl. Miljøprojektet). Det er borgere, der midlertidigt er uden for arbejdsmarkedet, og som laver samfundsnyttige opgaver.

- Det er også samfundsnyttigt at slå et slag for, at vi bruger vores demokratiske mulighed for at stemme. Det har derfor været meget meningsfuldt at sammentømre og male disse sofaer, som skal indgå i kampagnen for at få flere til at stemme ved valget 21. november, siger leder Peter Wittrup.

Efter valget skal sofaerne genbruges i byerne eller ude i naturen. Og ja, vi skal nok male dem over inden da, lover Peter Wittrup.
 

Brevstem på lørdag i alle centerbyer

Valgdagen er den 21. november. Men borgerne kan allerede nu brevstemme i kommunens Borgerservice. Det er der dog kun få, der har benyttet sig af indtil nu.

Borgerne kan godt brevstemme, selvom de ikke har fået valgkort. De skal blot huske at medbringe en eller anden form for legitimation.

Og hvis de ikke kan nå ned i Borgerservice inden for den normale åbningstid, så holder Borgerservice åbent på lørdage i både Børkop, Egtved, Give, Jelling og Vejle.
Det gælder både lørdag 4. november og lørdag 11. november kl. 10-13.


Fredag 17. november, der er sidste dag for brevstemmer, kan man brevstemme indtil kl. 18 i Borgerservice i Vejle.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Man kan læse mere om valget og se alle kandidaterne på www.vejle.dk/valg