Pressemeddelelse
15. oktober 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sygehus- og ældreplejeledere skal lære at snakke bedre sammen

 
 
 
 

Når en patient udskrives, må patienten ikke blive tabt mellem sygehus og eget hjem. Det skal nyt uddannelsesforløb "Ledelse i mellerummene" for ledere i Vejle Kommunes ældrepleje og Vejle Sygehus forhindre.

 
 
 
 
 
 
 
 

Overalt i Danmark arbejder sygehuse og ældreplejen i kommunerne på højtryk for at optimere strukturer og organisering, og begge sektorer har stor fokus på specialisering. Alt sammen for at give det bedste tilbud til borgerne. Alligevel oplever nogle borgere, at enderne ikke altid når helt sammen, når de overgår fra det ene system til det andet.

- Når Fru Jensen skal hjem efter et sygehusophold og har brug for en rollator for at komme omkring, er hun ligeglad med, hvem der leverer den. Det skal vi have styr på - sammen, siger Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune, som i samarbejde med Medicinsk Afdeling på Vejle Sygehus har fået ideen til forløbet "Ledelse i mellemrummet".

- Det handler grundlæggende om, hvordan vi fremover bedst kan løfte opgaven med at sikre borgerens sundhed sammen. Ingen af os kan løse opgaven selv. Til gengæld kan vi gøre hinanden stærke - og langt stærkere, end vi er i dag. Vi har et fælles ansvar for borgeren, men det er min oplevelse, at et manglende kendskab til hinandens kunnen og muligheder skaber begrænsninger. Vi antager mere, end vi ved. Det kalder på indsigt og et fælles sprog. Det skal dette uddannelsesforløb hjælpe på vej, siger seniorchefen.

Ifølge Helle Brinch handler det om at få fælles ansvar og om at få ledelsesopgaven helt ud i mellemrummene ved hjælp af kendskab, viden og ved at spille hinanden gode. Derfor er deltagerne også i ledelsespraktik hos hinanden.

Uddannelsesforløbet er bygget på tre moduler, hvor der også er plads til at møde patienter og pårørende - og til at få undervisning i, hvordan ledere kan understøtte det tværgående samarbejde i hverdagen.
 

Foreløbige tilbagemeldinger fra deltagerne viser, at et større kendskab til hinanden også giver en større forståelse for hinandens hverdag og måder at gøre tingene på.


I alt deltager 18 ledere i forløbet: Ni fra Vejle Kommune og ni fra Vejle Sygehus. Evalueringerne præsenteres på et møde i uge 45. Forhåbentligt skal forløbet skaleres op og måske endda præsenteres for andre kommuner.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune, tlf. 29 74 37 53.