Pressemeddelelse
11. april 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pip og plastik i påsken

 
 
 
 

Til påske udruger Økolariet små kyllinger og åbner ny udstilling om plast i havet.

 

Lørdag den 13. april åbner en ny, superaktuel særudstilling i Økolariets kælder om plast i havet. Over 8 mio. tons plastaffald ender hvert år i havet, og tallet er stigende. I udstillingen kan gæsterne dykke under havets overflade og opleve et hav af plastik set nede fra den bløde sandbund. Læner gæsterne hovedet tilbage, ser de havets overflade, der er dækket af plastaffald, og nede i dybet finder de en sunken jolle, svømmende fisk og måske en skjult skattekiste.

 
 
 
 

Ny superaktuel særudstilling om plast i havet åbner i Økolariet til påske

 
 
 
 

Der er pip i påsken i Økolariet med nyudklækkede kyllinger og sjove påskeaktiviteter

 
 
 
 

"Jeg vil gerne have, at gæsterne skal opleve, hvor smukt der er under havets overflade. Derfor er der noget for alle sanser. Gulv, loft og vægge er udnyttet til at skabe en totaloplevelse, hvor det pludselig bliver tydeligt, at alt det smukke faktisk er voldsomt forurenet med plastik. Derfor er der også interaktive spil og aktiviteter, der fortæller, hvordan vi kan gøre noget ved problemet med plast i havet", fortæller Christine Odderskov, projektleder på udstillingen.
 

Pip i Økolariet

I hele påskeferien kan gæsterne få pip i Økolariet. Foyeren vil genlyde af de små pip, der konstant lyder fra de små nyudklækkede kyllinger. I miniudstillingen Hønen og ægget kan gæsterne blive klogere på æggets udvikling og få svaret på, hvad der egentlig kom først: Hønen eller ægget.
 

"I år udruger vi selv påskekyllinger i to rugemaskiner, og er man her på det helt rigtige tidspunkt, kan man være heldig at se dem komme ud af æggene. Der er gode chancer for at se dem klække skærtorsdag og påskedag, men der er altså ingen garanti, når vi har med levende dyr at gøre", forklarer Gitte Nørrebo, administrativ koordinator i Økolariet.
 

Gækkebreve og skattejagt

Har du endnu ikke klippet et gækkebrev, er der rig mulighed for det i Økolariets gækkebrevsværksted. Vi har fyldt rummet med farvet papir, skabeloner og sjove gækkevers. Fortsæt op i LEGO-workshoppen på 2. sal, hvor du kan bygge din version af en påskekylling i LEGO.
 

"Gæsterne kan også tage på skattejagt rundt i udstillingerne, hvor de skal finde skattekister og gætte hvilket dyr, vi gemmer i kisten. Dyrene har det til fælles, at de lægger æg. Efter ferien bliver der udtrukket 3 vindere af skattejagten, som får tilsendt en fin præmie. Ud over en sjov skattejagt er det meningen, at gæsterne faktisk også bliver klogere på naturens dyr", fortæller Gitte Nørrebo.
 

Tryk din egen stofpose

I stoftrykkeriet er der mulighed for at udsmykke sin egen bomuldsrygsæk eller -indkøbspose. Der er mange inspirerende skabeloner og farver klar. Aktiviteten ligger i forlængelse af den nye udstilling om Plast i havet, da den er en opfordring til, at man genbruger sin indkøbspose i stedet for at købe en ny plasticpose hver gang, man handler og på den måde undgår, at plastik fx ender i havet.
 

Påskeaktiviteterne løber fra lørdag den 13. april til og med 2. påskedag mandag den 22.april. Det hele er gratis bortset fra poserne i Stoftrykkeriet, der koster 50 kr. per styk.
 

Pluk anemoner

I påskeferien inviterer Økolariets naturvejleder Finn Lillethorup alle med på Anemone-tur til Nørreskoven onsdag d. 17. april kl. 14.00 - 16.00. Anemoner er en forårsbebuder, og hvert år dækkes skovbunden i Nørreskoven og skaber et fantastisk syn. Finn fortæller også om andre skovbundsplanter, og der er god mulighed for at plukke en lille buket anemoner med hjem.
 

Turen er gratis, og mødestedet er P-pladsen ved hovedindgangen til Dyrehaven i Nørreskoven, Helligkildevej, Vejle. Tilmelding ikke nødvendig.

Økolariet har åben alle dage i påsken kl. 10-16. Se mere på www.okolariet.dk

 
 
 
 
Kontaktinformation

Vedr. Plast i havet udstillingen:
Projektleder Christine Odderskov, mail: chlod@vejle.dk, tlf.: 6072 6965
 

Vedr. Påskeaktiviteterne:
Koordinator Gitte Nørrebo Sørensen, mail: gitns@vejle.dk, tlf. 4143 0920

 
 
 
 
 
 
 

Økolariet
Dæmningen 11 - 7100 Vejle - Tlf.: 76 81 20 60 - Mail: okolariet@vejle.dk