Pressemeddelelse
11. september 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejles frivillige fester

 
 
 
 

Igen i år er der stor frivilligfest for de mange ildsjæle på det sociale område i Vejle. Og en hel særlig frivillig ildsjæl vil få overrakt årets frivilligpris 2017. Begge dele sker den 29. september i Bygningen i Vejle.

 
 
 
 

Sidste års vinder af frivilligprisen, Ruth Pedersen, og de to udvalgsformænd for hhv. Voksen- og Seniorudvalget, Gitte Frederiksen og og Holger Gorm Petersen.

 
 
 
 

Alle foreninger på det frivillige, sociale område i Vejle Kommune, der har søgt eller modtager kommunalt tilskud, er inviteret til frivilligfest som belønning for deres store arbejde:

- Frivilligfesten skal vise, at vi sætter stor pris på de frivillige. For de gør en kæmpe forskel, og det skal naturligvis markeres. De spreder livsglæde og skaber fællesskab. Og i Vejle Kommune er vi heldige at have rigtig mange ildsjæle, der gør en fantastisk indsats - helt frivilligt, lyder det fra formandskabet for Voksen- og Seniorudvalget Gitte Frederiksen og Holger Gorm Petersen, som begge er værter ved årets fest.

Hvem er årets frivillige ildsjæl?
I løbet af august kunne vejlenserne indstille ildsjæle på det frivillige, sociale område til frivilligprisen, som vil blive uddelt til festen. Seks nominerede kæmper om prisen:

Susanne Clausen, formand for Broen Vejle, har gennem en lang årrække givet børn, der af økonomiske årsager har svært ved at deltage i foreningslivet, mulighed for at gå til sport, spejder eller lign. i form af kontingentbetaling eller støtte til køb af sportsudstyr.

Grethe Møller repræsenterer Højagers Vennekreds, og det har hun gjort siden 1984, hvor hun har været aktivt medlem af forskellige arbejdsgrupper i foreningen, bl.a. strikkeklub, banko, ud at gå-ture, loppemarked mv.

Knud Hørlyck er fra Foreningernes Hus Vejle, og han har en stor del af æren for, at Foreningernes Hus Vejle lykkedes. Desuden går han altid forrest og giver en hjælpende hånd, hvor det er nødvendigt - både som formand i bestyrelsen, hvor beslutningerne træffes, og som handymand, når der skal ordnes praktiske opgaver.

Gurli Lyskjær, Kirsten Glassow Nielsen og Bodil Nielsen, kontaktpersoner for flygtninge i Give-området. De er indstillet for deres arbejde med at få flygtninge ud i foreningslivet, at hjælpe dem med kontakten til det offentlige mv. De yder også lektie- og danskhjælp og har lavet en cafe, hvor flygtninge kan mødes og møde danskere.

Jytte Nielsen kommer fra foreningen "Ældre hjælper ældre", hvor hun er et meget aktivt medlem, bl.a. som besøgsven og som ledsager, hvor hun tager med ældre til lægen eller på indkøb. Hun har også inspireret til, at der er kommet petanqueklub og datastue for ældre i Egtved - kort sagt, er det en hjertesag for Jytte Nielsen at hjælpe andre.

Grethe Kock er medlem af Frivilligcenter Børkop. Hun beskæftiger sig med mange forskellige frivillige opgaver, bl.a. er hun bisidder, syerske, redaktør på Parkavisen og står for Biksen - en salgsbod i Englystparken. Blandt andet. Tidligere var hun også medlem af både Ældrerådet og centerråd for Englystparken og fortjener anerkendelse for sin mangeårige indsats.


Frivilligfesten afholdes i Bygningen, Ved Anlæget, Vejle fredag den 29. september fra kl. 9.15-13.30.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

- Gitte Frederiksen, formand for Voksenudvalget, tlf.: 24 42 86 95.
- Holger Gorm Petersen, formand for Seniorudvalget, tlf.: 28 35 28 98.