Pressemeddelelse
7. september 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kom til temaaften om demens 

 
 
 
 

Demens er en sygdom, som kommer tæt ind på livet af stadig flere danskere. Derfor inviterer Vejle Kommune til demensaften onsdag den 4. oktober fra kl. 19.00 til 21.30 i Gulkrogcenteret i Vejle.

 
 
 
 
 
 
 
 

- Med temaaftenen håber vi at skabe en større viden og åbenhed om demenssygdomme - til gavn for både den demensramte, den nærmeste familie og de borgere, som kender en person med demens, siger Birte Schelde, demensfaglig leder i Vejle Kommune.


Der er tre oplæg på programmet: "Hvad er demens?", "Vejle Kommunes tilbud til demente borgere og deres pårørende" og afslutningsvis et oplæg ved Henriette Ghorbani, der vil fortælle, hvordan det er at være pårørende og dele egne oplevelser fra tiden med sin nu afdøde mors demenssygdom.


Demens bliver en mere og mere almindelig sygdom blandt den ældre del af befolkningen. Risikoen for at få en demenssygdom øges med alderen. Da gennemsnitslevealderen stiger, og antallet af ældre over 65 år også stiger, bliver demens en sygdom, flere og flere stifter bekendtskab med - enten fordi man selv, ens nære eller naboen rammes af demens.

 

- Seniorområdet i Vejle Kommune har i dag kontakt til ca. 1.150 borgere med demens, men der er formentlig et langt større antal demente borgere i Vejle Kommune. På baggrund af nye tal fra Nationalt Videnscenter for Demens, forventer vi, at der er ca. 1.660 demensramte i Vejle Kommune. I 2040 kan vi forvente, at antallet er steget til ca. 3.000, fortæller Birte Schelde.

 

At gå rundt med en ubehandlet demenssygdom er ikke godt for livskvaliteten. Samtidig bliver de pårørende belastet og oplever mange svære situationer. Det er derfor vigtigt med en tidlig indsats i forbindelse med behandling af demens. På den måde kan man udskyde nogle af symptomerne i længere tid, og personen med demens og de pårørende kan være med til at tilrettelægge en hverdag, hvor demenssygdommen er lettere at håndtere.

 

Tilmelding til Annette Hansen på tlf. 76 81 66 00 eller på mail: annha@vejle.dk. Oplys navn, telefonnummer og antal deltagere. Frist for tilmelding er onsdag den 27. september 2017.

Læs mere om demens på www.vejle.dk/demens

 


 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Demensfaglig leder Birte Schelde, tlf. 76 81 66 21.
Demenskonsulent Grethe Skovlund, tlf. 29 47 73 90.