Pressemeddelelse
22. maj 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skyttehushavens renovering fejres med stor folkefest

 
 
 
 

Skyttehushaven er næsten færdig efter den store renovering, som den gamle have har været igennem de sidste par år. Det fejres med en stor folkefest lørdag 25. maj med skøn musik og en masse aktiviteter.

 
 
 
 
 
 
 
 

For 161 år siden købte Vejle Skyttelaug Skyttehushaven, men haven blev først åben for alle, da Vejle Kommune overtog haven i 1915. 

Nu har haven fået et ambitiøst ansigtsløft med ny flot scene, ny sandstrand, otte nye haverum med nye stier og ny rutchebane. Også fuglevoliere og det hvide lysthus er restaureret.

Vejle Byråd inviterer derfor borgerne til stor folkefest lørdag 25. maj fra kl. 13-17.

 

Musik og aktiviteter
Lørdag eftermiddag byder på masser af musik og aktiviteter i den gamle have. Men først er der indvielsen af haven med taler af borgmester Jens Ejner Christensen og direktør Henrik Tvarnø, A.P. Møller Fonden.


Musikken leveres af Jelling Bigband, Apollo koret og ungebandet FAINT ED, og haven får også besøg af bakkesangerinden Anette Oxenbøll.

Der er masser af aktiviteter i havens mange rum, bl.a. Cirkus ABC. Naturvejlederen er også på besøg i haven og på stranden, og der er aktiviteter for børn ved vandkanten.
Vejles vægtere, fugleforeningen, repræsentanter for de tre skytteforeninger og FestiVejle vil også være til stede i haven. Og så kan man rundt om i haven møde "historiske personer" fra havens fortid. Og mon ikke også Kajakklubben og roklubben kigger fordi.

Hvis man gerne vil høre meget mere om den nye have, inviterer stadsarkitekt Lisbeth Wolters og projektleder Camilla Jørgensen på guidede ture kl. 14.30 og 15.30.

 

Gratis bus til festen
Der er forhåbentlig rigtig mange borgere, der gerne vil deltage i festen. Vejle Kommune opfordrer derfor gæsterne til at tage cyklen, gå eller ro ud til haven eller tage den gratis bus. Den gratis bus kører hvert kvarter fra busterminalen i Vejle og tilbage igen.


Vejle Kommune byder også på gratis kaffe, saftvand og is - i hvert fald til de første 2.000 gæster.

Resultatet af lang proces
- Skyttehushaven var ved at være nedslidt, da den i 2015 havde 100 års jubilæum, og haven fik ny bevågenhed. Spørgsmålet var, hvordan vi kunne forny haven, uden at den mistede sin sjæl. En gammel have, som rigtig mange vejlensere har et særligt forhold til, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

- En flot donation samme år fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal på 25 mio. kr. og 7 mio. kr. fra Vejle Kommune satte gang i renoveringen. De første gæster har allerede taget haven i brug, og selvom der mangler lidt i at haven er helt færdig, så håber vi, at den til sommer igen bliver det helt store tilløbsstykke, understreger borgmesteren. Nu glæder vi os bare til at vise haven frem for gæsterne på lørdag.

 

Borgermøder og arkitektkonkurrence

I både 2016 og 2017 blev der holdt borgermøder og lagt planer i samarbejde med landskabsarkitekt SLA, Århus, og der blev holdt miniarkitektkonkurrence for havens bygninger med forslag til ny scene fra Ravn Arkitektur, Vejle.

De sidste par år har det fysiske arbejde med at revitalisere haven været i gang. Senest har Vejle Byråd bevilget penge til ny udsigtspavillon, der er under udvikling, ligesom arbejdet med at renovere stenmolen er i gang.

Men alt det andet i haven er klar til at blive indviet og taget i brug ved festen lørdag 25. maj.

 

 

 

Vedhæftede filer

Skyttehushaven.JPG
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen, tlf. 20 16 32 14

 

Projektleder Camilla Jørgensen, tlf. 76 81 22 43