De nominerede til Vejles frivilligpriser 2022 er…

 
 
 
 

Hen over sommeren opfordrede Vejle Kommunes frivilligråd alle til at indstille lokale ildsjæle til årets to frivilligpriser som et skulderklap til det frivillige, sociale arbejde på Seniorområdet og Voksenområdet. De nominerede er nu fundet. De endelige vindere findes til frivilligfesten 30. september.

 
 
 
 
IMG_1222.jpg

Sidste år løb Kirsten Dalager og Betty Rosenlund med de to frivilligpriser. Hvem vinder i år?

 
 
 
 

Det er en arbejdsgruppe fra Frivilligrådet i Vejle Kommune, som har gennemgået de i alt 24 prisindstillinger. På den baggrund har de nomineret tre frivillige fra Seniorområdet og tre frivillige fra Voksenområdet:

De nominerede er...
Fra Seniorområdet er Rita Tang, formand for Bakkeagers Venner, nomineret. Rita er en ildsjæl uden lige. Trods sine 71 år og fysiske skavanker går hun altid forrest. Det er hende, der køber ind, laver mad, planlægger, og samtidig er hun den første på dansegulvet sammen med beboerne, når der er fest. Hun er også god til at søge midler og fonde, som kommer beboerne til gavn.


Også Tove Johansen fra Ældre Sagen Give er indstillet til prisen. I Ældre Sagen Give er Tove besøgskoordinator. Et arbejde, hun lægger mange kræfter i. Hun har samtaler med både besøgsværter og -venner for at få det bedste match, og under corona-nedlukningen var Tove løbende i telefonisk kontakt med begge parter, så ingen skulle føle sig forladt.


Endelig er Annelise Debois fra Vejle Lydavis nomineret. Hun har siden 2004 stået i spidsen for avisen. I dag har avisen mange frivillige, som Annelise har formået at engagere i arbejdet. To gange om ugen indlæses artikler og nyheder fra Vejle Amts Folkeblad på cd-rom, der efterfølgende udsendes til alle, primært blinde og svagtseende, der har behov for at få avisen læst op.


Fra Voksenområdet er Hemming Dalsgaard nomineret. Han er frivillig i Kirkens Korshær, hvor han to gange ugentligt handler dagligvarer til varmestuen. Hemming springer også frisk til, når det kommer til ad hoc-opgaver. Hemming er desuden god for en kvik bemærkning, og hele huset nyder godt af Hemmings positive og hjælpsomme tilgang til alle omkring sig.


Vivian Albertsen, frivillig i Bindeleddet, er nomineret. Bindeleddet laver mentorskaber mellem frivillige og unge tidligere anbragte. Vivian er en vigtigt brik i disse møder, hvor hun støtter og hygger om de unge mennesker, så de har de bedste betingelser for at danne gode relationer. Samtidig har hun selv været mentor for et ungt menneske, hvor hun med stor tålmodighed og åbent hjerte har givet plads til, at denne unge har haft både op- og nedture.


Den sidste nominerede på Voksenområdet er Flemming Christensen, som indstilles for sin indsats som aktivitetsleder for Røde Kors integrationscafé indtil efteråret 2021. Cafeen tilbyder ud over kaffe og hygge også sprogtræning i dansk og lektiehjælp. Samtidig har han i en årrække været aktivitetsleder for integrationskontoret, hvor han vejleder i kommunikation med offentlige myndigheder.
 

Vinderne findes til frivilligfesten 30. september
Vinderne - en fra Seniorområdet og en fra Voksenområdet - bliver udpeget af formanden for Seniorudvalget, Gitte Frederiksen, og formanden for Voksenudvalget, Lone Myrhøj, til Frivilligfesten 30. september i Vejle. Ud over æren får de to prisvindere også hver et gavekort på 5.000 kr.


- Til den årlige frivilligfest hyldes de mange frivillige i Vejle, der gør en stor indsats og brænder for frivilligheden. Hvis den skal blomstre, kræver det ildsjæle med hjerter, der banker for frivilligheden. Det er også dem, der skaber de særlige oplevelser. Derfor er det vigtigt, at vi fejrer dem og frivilligheden, siger Gitte Frederiksen.


- Det har de i den grad fortjent, siger Lone Myrhøj, der glæder sig til at samle cirka 200 frivillige til en festlig dag i Bygningen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

- Anne Margrethe Walldén, næstformand i frivilligrådet, telefon 51 72 24 94.
- Lone Myrhøj, formand for Voksenudvalget, telefon 23 30 81 80.
- Gitte Frederiksen, formand for Seniorudvalget, telefon 24 42 86 95.