Behandlingen af udsatte borgere med stofmisbrug rykker helt tæt på

 
 
 
 

Rusmiddelcenter Vejle har i dag fået tilsagn om 2,9 millioner kroner til fremskudt behandling af Vejle Kommunes mest udsatte borgere med stofmisbrug. Pengene kommer fra Social- og Boligstyrelsen, og de er øremærket et 2-årigt projekt, der rykker behandlingen helt tæt på.

 
 
 
 

Den fremskudte behandling skal give de mest udsatte borgere med stofmisbrug mulighed for at stabilisere, reducere eller komme helt ud af misbruget. Projektet retter sig især mod en borgergruppe, der har flere komplekse problemstillinger. Det kan f.eks. være dårlig økonomi, usikker boligsituation, fysiske og psykiske udfordringer og ensomhed. Derfor skal nogle af projektmidlerne gå til at ansætte en sundhedsfaglig og en socialfaglig medarbejder, der kommer ud i borgernes nærmiljøer. Det kan blandt andet være på væresteder, i stofindtagelsesrum og på gaden, hvor de kan tilbyde behandling på stedet.
 

-         Vi ved, at det kan være meget grænseoverskridende for nogle at bruge vores mere etablerede behandlingstilbud, og derfor er projektet her et rigtig godt supplement. Vi tror på, at vi med fremskudt behandling kan hjælpe dem, der har allermest brug for støtte - både til at få styr på deres misbrug, men også med støtte til andre indsatser som f.eks. økonomi, bolig, familieforhold og sociale relationer, fortæller Peter Bloch-Sørensen leder af Rusmiddelcenter Vejle.

 

Tæt samarbejde med Kirkens Korshær og Café Parasollen


Rusmiddelcenter Vejle arbejder tæt sammen med medarbejdere fra Kirkens Korshær og Café Parasollen, der i forvejen spiller en stor rolle i det opsporende og motiverende arbejde sammen med borgerne i målgruppen.
 

-         Samarbejdet mellem Vejle Kommunes medarbejdere og de frivillige, sociale foreninger er guld værd, og vi har brug for den store viden, de har. De har rigtig gode relationer til borgerne, og derfor er det også helt naturligt for os at arbejde sammen i projektet - og selvfølgelig også at afsætte nogle af midlerne til medarbejderne i Kirkens Korshær og Café Parasollen her i Vejle, fortæller Lone Myrhøj, formand for Voksenudvalget i Vejle Kommune.

 

Om projektet

Social- og Boligstyrelsen har givet Rusmiddelcenter Vejle tilsagn om 2,9 millioner kroner til fremskudt behandling for de mest udsatte borgere med stofmisbrug i aldersgruppen 18 år og derover. Projektet kommer i første omgang til at køre fra oktober 2023 til december 2025.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for Voksenudvalget i Vejle Kommune Lone Myrhøj, lonmy@vejle.dk
Leder for Rusmiddelcenter Vejle Peter Bloch-Sørensen, petbl@vejle.dk