Pressemeddelelse
29. september 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Personale og pårørende skal bruge mundbind eller visir på Vejle Kommunes plejecentre og bosteder

 
 
 
 

Sundhedsstyrelsen skærper nu sin anbefaling af, hvornår man skal bruge mundbind eller visir. Rådet lyder, at både borgere og sundhedspersonale bør tage mundbind på, når det ikke er muligt at holde afstand på sygehus, plejehjem, ved egen læge mv. Dette råd efterleves nu på plejecentre og bosteder i Vejle.     

 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle Kommune ønsker at passe bedst muligt på såvel sårbare borgere som de mennesker, der passer på dem:
 

- Derfor kan vi kun bakke op om Sundhedsstyrelsens råd og tage de forholdsregler, som er nødvendige for at undgå smitte blandt de sårbare borgere og vores personale, siger velfærdsdirektør Anne Mette Lund.

Vejle Kommune har derfor besluttet, at personalet i hjemmeplejen og på plejecentre og bosteder for voksne nu bærer mundbind eller visir hele tiden - og at pårørende, der kommer på besøg og ikke kan holde to meters afstand, også skal have enten mundbind eller visir på. Pårørende bedes selv medbringe mundbind eller visir.

 

Vejle Kommune lukker fortsat ikke for besøg, men skærper forholdene for besøg, dvs. at alle skal være ekstra opmærksomme på en god hygiejne og sørge for at overholde afstandskrav. Kommunen opfordrer dog til, at besøg i videst mulig omfang foregår udendørs.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Velfærdsdirektør Anne Mette Lund, tlf. 76 81 60 00