Erhvervsliv inviteres til nytårskur med transatlantisk udsyn

 
 
 
 

Når Vejle Kommune holder nytårskur 10. januar på Vingsted Hotel- og Konferencecenter, møder lokale erhvervsliv globale kræfter. I år sætter nytårskuren nemlig fokus på et amerikansk valg i 2024, som kan få følger - for Danmark og erhvervslivet.

 
 
 
 
4Rettet Grafik - Nytårskur 2024.jpg
 
 
 
 

Politik adskiller oftere og oftere amerikanerne. Næste års amerikanske valg bliver derfor en test af nationens sammenhængskraft - men hvad vil det betyde for Danmark og erhvervslivet?

 

Dét sætter Vejle Kommune fokus på til nytårskur onsdag 10. januar i Vingsted Hotel- og Konferencecenter klokken 15-17, som tidligere har lokket op mod 800 deltagere fra erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner til.

 

Om årets nytårskur fortæller Borgmester Jens Ejner Christensen:

 

-       Nytårskuren er en tradition, hvor vi mødes på tværs af brancher og netværk. Her kan man ønske godt nytår til dem, man allerede kender, og man kan skabe nye forbindelser. Samtidig vil vi i år dykke ned i et spændende valgår i USA, hvis udfald også kan få betydning for os i Vejle Kommune, så jeg håber at se mange fra vores fantastiske erhvervsliv til Nytårskur 2024.

 

Det amerikanske valg foldes ud af årets hovedtaler, en af Danmarks mest erfarne nyhedsværter og USA-korrespondenter, Jesper Steinmetz.

 

Hovedtaler deler unikke indsigter
Jesper Steinmetz dækkede i 13 år USA for TV2. I dag giver det ham et unikt indblik i de mangeartede stater, vælgere og de to store partier - Demokraterne og Det Republikanske Parti.

 

Erhvervsfolkene kan af den grund se frem til en eftermiddag, hvor de på forkant får en unik indsigt i valgets tendenser, kan stille spørgsmål efter Steinmetz' oplæg og netværke med ham og lokale erhvervskolleger.

 

Nytårskuren bliver derved et miks af bobler, taler og netværk - helt i erhvervslivets ånd.

 

Hyldest til en lokal iværksætter
Traditionen tro er nytårskuren også en anledning til at hylde lokalt iværksætteri. Det sker med Årets Iværksætterpris, som erhvervsliv og borgere har kunne indstille til frem til 30. november.

 

Igen i år har interessen været stor. Det fortæller Erhvervschef Morten Damgaard:

 

-       Vi har modtaget 23 meget stærke indstillinger i år. Det er vi rigtig glade for, da det viser, at der både er en stor interesse for iværksætteri i vores kommune og mange, der er så dygtige, at de kan komme i betragtning til den traditionsrige pris som årets Iværksætter. Vi glæder os til at hylde en sej iværksættervirksomhed, som har skabt noget særligt og klaret sig flot.


Erhvervsfolk, der ønsker at deltage i nytårskuren 10. januar, kan tilmelde sig via Vejle Kommunes arrangementskalender her: https://tilmeld.vejle.dk/1615/ 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensen, borgmester, telefon 20 16 32 14
Morten Damgaard Nielsen, erhvervschef, telefon 40 33 00 02

 

Pressen er velkomne ved nytårskuren fra klokken 15-17. Akkreditering til kommunikationskonsulent Vicki Vestergaard Larsen på email: vimla@vejle.dk