Pressemeddelelse
19. marts 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fodbold er godt for krop og sjæl

 
 
 
 

Verdens populæreste sport har en lang række gode effekter for både den fysiske og mentale sundhed. Det bekræfter en ny videnskabsartikel, og derfor tilbyder "Idræt for psykisk sårbare" nu motionsfodbold for mænd.

 
 
 
 
 
 
 
 

Fra den 5. april kan mænd med psykiske udfordringer mødes med hinanden til en times fodbold - efterfulgt af 3. halvleg med socialt samvær og snak over en kop kaffe. Tilbuddet er til mænd i alle aldre, som er tilknyttet socialpsykiatrien i Vejle Kommune eller Psykiatrisk Afdeling på Vejle Sygehus. Det udbydes af "Idræt for psykisk sårbare", som er en del af "Idræt i dagtimerne".

- Motion er vigtig, uanset om du er i gang med behandling eller ved at komme dig efter psykisk sygdom. Når man motionerer, får man ud over en bedre sundhed også mere energi, og motion kan på den måde også gøre, at humøret bliver bedre, siger Birthe Vorsum, psykiatrichef i Vejle Kommune, og Peter Hjorth, forsker og sygeplejerske på Psykiatrisk Afdeling på Vejle Sygehus.

Større lighed i sundhed
Samtidig kan man holde en række sygdomme på afstand, hvis man er fysisk aktiv. Og det er vigtigt - særligt for psykisk sårbare:

- Det generelle billede er, at mennesker med psykisk sygdom i gennemsnit lever 10-15år kortere end befolkningen som helhed. Det er derfor vigtigt, at de kommer i gang med at ændre livsstil, så de kan forebygge livsstilsygdomme som sukkersyge, overvægt, forhøjet blodtryk og blodpropper, siger Birthe Vorsum.
 

En af måderne kan være fodbold, fortæller Peter Hjorth: - Fodbold er meget mere end underholdning. Sportsgrenen kan være som bredspektret medicin mod livsstilssygdomme. Det konkluderer en ny videnskabsartikel af 31 forskningsstudier. Den viser, at motionsfodbold over 3-6 måneder både forbedrer kondital, blodtryk, hvilepuls, fedtprocent, kolesterol og muskelstyrke.

- Oveni er fodbold en holdsport, som gør, at man får nye bekendtskaber og kommer hinanden ved. Det er også med til at give bedre livskvalitet, siger Peter Hjorth.
 

Gratis og uden tilmelding
Fodboldtræningen er hver torsdag eftermiddag fra kl. 13.30-14.30 i gymnastiksalen på Nordbanen, som ligger ved Psykiatrisk Afdeling på Vejle Sygehus.
 

Træningen ledes af en idrætsinstruktør fra "Idræt i Dagtimerne" og en fysioterapeut fra Psykiatrisk Afdeling. Efter fodboldtræningen lægges der op til socialt samvær og hygge i cafeen.

Første gang er torsdag den 5. april og kræver ingen forhåndstilmelding. Interesserede møder bare op på Nordbanen.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Birthe Vorsum, psykiatrichef i Vejle Kommune, tlf. 76 81 60 65.
Peter Hjorth, forsker og sygeplejerske, Psykiatrisk Afdeling Vejle, tlf. 99 44 75 00.