Pressemeddelelse
21. marts 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Egtved, Ødsted og Jerlev cykler sammen

 
 
 
 

Flere borgere i Egtved, Ødsted og Jerlev skal op på jernhesten. Ikke bare på de korte ture inden for bygrænsen, men også når målet er nabobyen - eller turen går helt ind til Vejle. Det er målet med en ny cykelkampagne for de tre byer. "Vi cykler sammen" skydes i gang med et elcykel-kick off 29. marts 2019.

 
 
 
 
 

Skolebørn fra Egtved og Ødsted kørte forrest, da det sidste stykke cykelsti mellem de to byer blev indviet i 2018.

 
 
 
 

Skift bilen ud med en elcykel, tag indkøbsturen på to hjul, og lad trygt jeres børn cykle i skole i stedet for at transportere dem. I hvert fald på nogle af de daglige ture. Kampagnen "Vi cykler sammen", som sker i samarbejde mellem byernes lokalråd og Vejle Kommune, skal give flere borgere fra Egtved, Ødsted og Jerlev lyst til at hoppe i sadlen.

 

Trygge skoleveje og sikre cykelforbindelser fra centerbyerne til Vejle er højt politisk prioriteret. I efteråret 2018 blev det sidste stykke cykelsti mellem Egtved og Ødsted indviet, og det betyder, at der i dag er en sammenhængende cykelsti fra Egtved til Vejle. Cykelpendlere har fået mere sikre forhold, og små og store cyklister har fået mulighed for at cykle på stisystem hele vejen til skole, sport og andre aktiviteter i byerne.

 

Og nu skal en kampagne altså være med til at sætte ekstra skub i pedalerne - med god hjælp fra lokalråd og en kampagnegruppe med deltagere fra de tre byer.

 

- Jeg er meget glad for, at bevillingen til cykelstien mellem Egtved og Vejle nu bakkes op af lokale kræfter, der engagerer sig i at fremme cyklisme i de tre byer. Når vi ønsker at gøre det attraktivt for flere at vælge cyklen, er vi klar over, at der skal skabes engagement og ejerskab i byerne, og det gøres bedst i samarbejde med de personer, der kender lokalsamfundet. Jeg håber, kampagnen sætter skub i pedalerne - til gavn for både sundhed, fællesskab, miljø og mange andre ting, siger Christoffer Aagaard Melson, formand for Teknisk Udvalg i Vejle.

 

Fokus på cykling gavner sammenhængskraften
Ødsted-Jerlev Lokalråd og Egtved Udviklingsråd har gennem flere år sammen med Vejle Kommune arbejdet for at skabe fokus på cykling i byerne. Efter det med cykelstien blev mere sikkert at færdes mellem byerne, var lokalrådene hurtigt med på tankerne om at sætte fokus på cykling generelt i hele 2019.

 

Der blev nedsat en kampagnegruppe bestående af repræsentanter fra de to lokalråd, Vejle Kommune og øvrige særligt cykelinteresserede fra de tre byer.

 

- Vi oplever, at samarbejdet omkring cykelkampagnen er med til flere ting - dels at få flere til at cykle, men det gavner også sammenhængskraften mellem de tre byer. Derfor har vi været med til at døbe kampagnen "Vi cykler sammen", fortæller Kirsten Jensen fra Egtved Udviklingsråd og Bent Juhl fra Ødsted-Jerlev Lokalråd samstemmende.
 

Lån en elcykel
Resten af året vil der i de tre byer være forskellige tilbud og arrangementer, som skal inspirere store og små til at cykle. Det første, der sættes i gang, er muligheden for at låne en elcykel.

 

Bor man mellem Egtved og Vejle, har man mulighed for at søge om at låne en elcykel i en måned i perioden 1. april til 1. december. Man låner cyklen mod en betaling på 300 kr., der går til at holde cyklen ved lige til næste bruger. I april og maj trækker lærere fra skolerne i førertrøjen og cykler forrest - men der er også i disse måneder flere cykler til rådighed. Man kan ansøge om at låne en elcykel via Vejle Kommunes hjemmeside. Fristen er 1. maj.

 

Kick off 29. marts
Det hele skydes i gang med et elcykel-kick off fredag 29. marts, hvor politikere og kampagnegruppe sætter sig i sadlen på Kirketorvet i Vejle klokken 9 - og cykler til Ødsted Skole, hvor de klokken 10 overdrager cyklerne til skolens lærere, som skal låne cyklerne i april måned.

 

Her får alle elever udleveret en invitation til sammen med deres familie at deltage i en quiz, der skal give børnene lyst til at cykle i skole.

 

Elcyklerne er blot et element i kampagnen. Kampagnegruppen håber blandt andet, at foreninger fra de tre byer hopper med på kampagnen og iværksætter aktiviteter med fokus på cykling i løbet af året. Foreninger kan låne beachflag til arrangementer og søge tilskud til præmier eller lignende.

 

Foreninger kan henvende sig hos Britta Edelberg på bried@vejle.dk / 29 12 52 34

 

FAKTA

 • "Vi cykler sammen" er et samarbejde mellem Vejle Kommune og repræsentanter fra Ødsted-Jerlev Lokalråd og Egtved Udviklingsråd
 • Målet med kampagnen er, at:
  - øge antallet af voksne, der pendler mellem Egtved/Ødsted og Vejle
  - øge antallet af voksne, der pendler mellem Egtved og andre byer/områder 15 - 20 km fra Egtved
  - øge antallet af voksne, der pendler mellem Ødsted og andre byer/områder 15 - 20 km fra Ødsted
  - øge antallet af børn, der cykler i skole
  - øge cykelturismen
 • Læs mere og ansøg om lån af elcykel på www.vejle.dk/lånenelcykel
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation
 • Christoffer Aagaard Melson, formand for Teknisk Udvalg, Vejle Kommune, tlf.: 26 28 82 02, mail: chram@vejle.dk
 • Kirsten Jensen, Egtved Udviklingsråd, tlf.: 23 45 17 33, mail: kirs10jensen@gmail.com
 • Bent Juhl, Ødsted-Jerlev Lokalråd, tlf.: 27 77 13 33, mail: juhl.bent@gmail.com
 • Britta Edelberg, Projektudvikling, Vejle Kommune, tlf.: 29 12 52 34, mail: bried@vejle.dk