Pressemeddelelse
29. juni 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Delegation til Düsseldorf skal trække Tour de France til Vejle

 
 
 
 

Borgmester Jens Ejner Christensen tager med den danske delegation til Düsseldorf for at overbevise folkene bag Tour de France om, at Danmark er det rigtige valg for placeringen af en Grand Départ i 2020 eller 2021.

 
 
 
 
IMAGE
 
 
 
 

Sammen med en større dansk delegation gæster borgmester Jens Ejner Christensen i weekenden Düsseldorf under årets Tour de France-start. Vejle Kommune står sammen med en række samarbejdspartnere bag det danske tour-bud, som kan gøre Vejle til startby for 3. etape i Tour de France 2020 eller 2021.  

 

I juni 2016 blev det danske bud på en dansk Tour de France-start officielt overrakt til tour-arrangøren A.S.O. Siden da har regeringen og parterne bag det danske Tour-bud arbejdet målrettet på at styrke relationerne til A.S.O. og fastholde opmærksomheden på det danske Tour-bud.

 

-Vi har afleveret et yderst kvalificeret bud på en dansk Grand Départ, og vi oplever en stor interesse i Danmark fra A.S.O.'s side. Det er derfor vigtigt, at vi fortsætter arbejdet med at vise vores engagement i forhold til Tour de France, og vi sikrer en fortsat synlighed og tilstedeværelse i forhold til A.S.O., siger borgmester Jens Ejner Christensen, som tilslutter sig delegationen i Dusseldorf fredag.

 

Fokus på cykelkulturen

Det danske Tour-bud har sloganet "The greatest cycling race in the world meets the best cycling city in the world", og tager udgangspunkt I Danmarks unikke cykelkultur og danskernes store begejstring for Tour de France.

 

-Med Vejles stolte traditioner som vært for den altid medrivende afslutning på kongeetape I PostNord Danmark Rundt og det meget kuppede terræn i og omkring Vejle, har vi om nogen cykelkulturen helt tæt på. Men samtidig har vi også Danmarks dåbsattest, og det vil være en fantastisk fortælling i forbindelse med en tour-start i Danmark, siger Jens Ejner Christensen.

 

Siden 2004 har Kiddesvej i Vejle spillet en afgørende rolle på kongeetapen i PostNord Danmark Rundt, og det unikke terræn i og omkring Vejle tiltrækker hvert år mange cykel-entusiaster der vil prøve kræfter med de mange og hårde stigninger. 

 

Massiv opbakning

Den danske delegation rejser til Düsseldorf for at vise den massive opbakning til en dansk Tour de France-start, som indeholder i alt tre etaper: Åbningsetapen i København, en etape fra Roskilde til Odense og en etape fra Vejle til Sønderborg.

 

I weekendens delegation deltager udover Vejle Kommunes borgmester Jens Ejner Christensen, beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden Sophie Hæstorp Andersen, borgmester i Sønderborg Erik Lauritzen og en række repræsentanter fra bl.a. Erhvervsministeriet, Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Odense Kommune, Wonderful Copenhagen m.fl.

 

Fakta

Bag det danske tour-bud står Vejle Kommune, Erhvervsministeriet, Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Københavns Kommune, Roskilde Kommune, Odense Kommune, Sønderborg Kommune, Region Hovedstaden, Region Sjælland og Region Syddanmark.

 

Bud-bogen, præsentationsfilm, fakta og fotos kan findes på: www.em.dk/tdf

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen, tlf. 20 16 32 14