Pressemeddelelse
3. januar 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hvad er visionerne for Give og Børkops fremtid?

 
 
 
 

Arbejdet med by-visioner for Give og Børkop sparkes i gang ved et kickoff-møde i Give 14. januar og et tilsvarende i Børkop 15. januar

 
 
 
 
 
 
 
 

Økonomiudvalget i Vejle Kommune har besluttet at udvikle såkaldte byvisioner for byerne Give og Børkop i samarbejde med borgerne.

 

- Vi synes, der mangler en samlet retning for udviklingen i kommunens mellemstore byer, og vi har besluttet at starte i Give og Børkop. Vi ønsker os visioner, man kan pejle og prioritere efter, når man skaber noget nyt. Vi har nogle meget levende lokalsamfund, og visioner kan være med til at gøre vores blomstrende lokalområder til endnu bedre steder at leve og drive virksomhed, pointerer borgmester Jens Ejner Christensen.

 

Han byder selv velkommen ved de to kickoff-møder, der holdes 14. januar i Give og 15. januar i Børkop.

 

De to møder bliver begyndelsen på en fem måneders intensiv proces, hvor borgere, politikere og forvaltning sammen udvikler byvisioner for hver af de to byer. Processen ender med vedtagelse i byrådet sandsynligvis op til sommerferien.

 

Hvornår gør vi hvad?
Vejle Kommune har inviteret en lang række foreningsbestyrelser og andre lokalt engagerede borgere til kickoff-møderne. Men alle med interesse for de to bysamfund er velkomne til at deltage. Her bliver processen for byvisions-arbejdet fremlagt.

 

Efter kickoff-møderne kommer der en periode på et par måneder, hvor alle interesserede kan diskutere og komme med gode forslag til visionsplanerne.

 

- Vi kunne rigtig godt tænke os, at borgerne i hver af de to byer taler sammen og kommer med forslag i fællesskab. Det kan være i foreningsregi, eller måske beboerne på en villavej. Jo mere samtale og diskussion, desto bedre bliver resultatet, forventer borgmesteren.

 

Møderne finder sted kl. 19-21.30. I Give er det på Diagonalkroen, Torvet 1. I Børkop er det i Gauerslund Sognehus, Fælleshåbsvej 2. Der serveres kaffe, vand og kage.

 

Flere oplysninger og tilmelding sker via vejle.dk/byvisiongive eller vejle.dk/byvisionbørkop. Fristen for tilmelding er torsdag 10. januar.

 

FAKTA - Hvad er en byvision?

En færdig byvision indeholder bl.a.:

·         en stærk, fælles fortælling om byen og dens naturlige opland

·         et kort, der illustrerer udviklingspotentialer mm.

·         et hæfte med visionen og et par hovedtemaer

·         en initiativliste med ideer og forslag til handling

 

Illustrationerne er et gadebillede fra Give og et luftfoto fra Børkop.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen, tlf.: 20 16 32 14
Stadsarkitekt Lisbet Wolters, tlf.: 20 33 94 68
Børkop - projektmedarbejder Peter Sepstrup, tlf.: 76 81 22 75
Give - projektmedarbejder Camilla Jørgensen, tlf.: 76 81 22 43