Pressemeddelelse
12. september 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle Kommune vil have gjort noget ved lægemanglen

 
 
 
 

Sundheds- og Forebyggelsesudvalget er bekymret over den tiltagende lægemangel i Vejle Kommune. Man har nu indkaldt Regionsrådet og de praktiserende læger til et møde for at finde en løsning. 

 
 
 
 

Manglen på læger i Vejle Kommune er gennem længere tid blevet større og har nu nået et punkt, hvor Sundheds- og Forebyggelsesudvalget er bekymret over udviklingen. Derfor har udvalget taget initiativ til et dialogmøde med Regionsrådet og de praktiserende lægers organisation (PLO), så man sammen kan finde en løsning.

 

Det fortæller Gerda Hagemann Pedersen, der er formand for udvalget. "Vi tager det meget alvorligt, at der er mennesker i vores kommune, som ikke umiddelbart kan være sikre på at blive tilset af en læge i deres nærområde. Vi vil derfor gøre hvad vi kan for, at der kan findes en holdbar løsning inden længe", forklarer hun.

 

Det er ellers ikke kommunen, men derimod Regionen, der har ansvaret for lægedækningen. Alligevel er forhåbningen i Vejle Kommune, at et snarligt fælles møde mellem de tre parter kan fremskynde processen, så lægemanglen bliver afhjulpet hurtigst muligt.

 

På nuværende tidspunkt er omkring 3.000 af kommunens indbyggere berørt af lægemangel. Flere af dem bor i Vejle, hvor der er helt lukket for tilgang af nye patienter. Det betyder også, at tilflyttere, der vil slå sig ned i Vejle, får langt til lægen. For de skal vælge mellem de få læger i kommunen, som tager imod nye patienter, og de ligger alle i de mindre byer.

 

Herudover er ca. 4.000 mennesker tilknyttet praksisser, som er sat til salg. De er således ikke direkte ramt af lægemangel endnu, men det kan blive tilfældet, hvis ingen købere melder sig.

 

Fakta
- Sundheds- og Forebyggelsesudvalget drøftede første gang lægedækning i Vejle Kommune på sit møde 20. februar i år. På det tidspunkt var der generelt set ikke større udfordringer.

 

- En ny opgørelse viser imidlertid, at der i Vejle by og det nære opland nu er mindst 5 praksisser, der enten er til salg, ubesatte eller lukkede som følge af langvarig sygdom. På den baggrund besluttede udvalget på sit møde den 4. september at tage initiativ til et dialogmøde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Gerda Hagemann Pedersen (O)
Formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget i Vejle Kommune
Mobil: 40 45 21 29, e-mail: gehpe@vejle.dk