Pressemeddelelse
11. september 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beskæftigelsesministeren vil høre om Vejle Kommunes erfaringer

 
 
 
 

Der skal snakkes kontanthjælp og integration i Vejle Kommune, når Beskæftigelsesministeren lægger vejen forbi jobcenteret den 15. september.

 
 
 
 

"Kan I ikke prøve at vende bunken med kontanthjælpssager og se på dem med friske øjne? Det kan jo være, at der viser sig nye muligheder i nogen af dem". Nogenlunde sådan skrev beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen til alle landets borgmestre i begyndelsen af året, og i Vejle Kommune tog man udfordringen op. Med udgangspunkt i ministerens brev, søsatte man her projektet "Flere skal med", som er målrettet folk, der har være på kontanthjælp i længere tid.

 

Derfor er det ikke helt tilfældigt, at netop det projekt er på dagsordenen, når han fredag den 15. september besøger Jobcenter Vejle i Havneparken. Det er borgmester Jens Ejner Christensen og udvalgsformand Christoffer Melson som tager imod ministeren, og de ser frem til at fortælle ham om de erfaringer, man nu har gjort sig.

 

Mødet byder også på drøftelser af kommunens tilgang til integration, hvor der er særligt fokus på at få nye borgere ud på arbejdsmarkedet hurtigst muligt. I den forbindelse vil Troels Lund Poulsen blive præsenteret for en ny opgørelse, der viser, at det i Vejle Kommune går godt med at få modtagere af integrationsydelse i job eller uddannelse i stedet for på kontanthjælp.

 

Besøget afsluttes med en rundvisning i Jobcenteret, inden pressen får lejlighed til at tage billeder og stille spørgsmål.

 

Fakta

- Arbejdsmarkedsudvalget vil gerne øge sit fokus på de aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, der "hænger fast" i systemet.
 

- Projektet "Alle skal med" gennemgår systematisk sagerne for en stor gruppe kontanthjælpsmodtagere, der har været på offentlig forsørgelse i mere end 5 år.
 

- fra 2. kvartal 2016 til og med 2. kvartal 2017 er 63% af dem, som har afsluttet et integrationsforløb i Vejle Kommune, kommet i job eller uddannelse.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Borgmester Jens Ejner Christensen
borgmesteren@vejle.dk
Tlf. 76 81 10 10 - Mobil: 20 16 32 14
 

Christoffer Melson - Formand for Vejle Kommunes arbejdsmarkedsudvalg
chram@vejle.dk
Tlf. 26 28 82 02


Praktiske spørgsmål kan rettes til
Rune H. Hansen - Konsulent, Staben i Økonomi- , Arbejdsmarkeds- & Sundhedsforvaltningen
ruhha@vejle.dk
Mobil: 20 27 59 72