Ny kampagne skal gøre Vejle vild

 
 
 
 

VILDE VEJLE kampagne sætter fokus på biodiversiteten i Vejle kommune i 2022. Alle opfordres til at deltage og inspirere hinanden. Både små og store indsatser fra private, virksomheder og offentlige institutioner skal være med til at skabe en mere vild og mangfoldig natur.

 
 
 
 
Nældens Takvinge paa Okseøje - Foto Ole Wisler.jpg

I VILDE VEJLE kan alle være med til at dele viden og inspirere hinanden til en mere vild og mangfoldig natur i Vejle Kommune.

 
 
 
 

I VILDE VEJLE sættes der spot på at skabe biodiversitet overalt i kommunen; i din villahave, på sommerhusgrunden, firmagrunden, skolen, stranden, skoven, ådalen og fjorden. Kampagnen sættes desværre i gang på en dyster baggrund, for op mod en million arter er verden over truet af udryddelse.

 

- Det er vigtigt, at vi alle er med til at påtage os ansvaret for biodiversiteten. Når en art forsvinder, trækker den ofte flere med sig, og selv den mindste indsats kan være med til at gøre en forskel. Derfor har vi lavet VILDE VEJLE kampagnen, hvor vi inspirerer til selvhjælp, men også skaber et forum, hvor alle kan hjælpe hinanden, så vi får en mere vild og mangfoldig natur, siger Søren Peschardt, formand for Klima, Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune.

 

VILDE VEJLE får sin helt egen facebookgruppe, der bliver en blanding af nyheder og gode ideer fra både private aktører og Vejle Kommune selv.

- En central del af kampagnen er vores VILDE VEJLE facebookgruppe, som vi netop har åbnet. Alle er hjertelig velkomne til at deltage, dele viden og inspiration. Vi ved, mange står lidt usikre over for, hvordan det skal gribes an, når man skal lave ordentlig biodiversitet i privaten eller virksomheden. Vi udvikler derfor også vores website, så du her kan finde råd og inspiration til mere biodiversitet, siger formanden.

 

 

Vild gevinst for alle

Vejle Kommune har allerede gang i en ambitiøs biodiversitetsplan og er også med i konkurrencen om at blive Danmarks Vildeste Kommune.

 

- Vi deltager primært for naturens skyld og er godt i gang med flere store projekter, som eksempelvis Sund Vejle Fjord. Og skulle vi være så heldige at vinde præmien på 1 mio. kr., skal pengene naturligvis anvendes til fordel for endnu mere og bedre natur, lover Søren Peschardt.

 

De mange kommunale biodiversitets-tiltag giver ikke kun en gevinst for naturen selv. Både erhvervsliv og borgere får glæde af tiltagene.

- Vores biodiversitetsprojekter spiller rigtigt godt sammen med klimasikringen af vores byer samt erhvervslivets behov for at opfylde vigtige klima- og naturmål med blandt andet binding af CO2 eller kvælstof. Og i sidste ende styrker det også vores natur- og friluftsoplevelser. Alle undersøgelser viser, at netop det betyder rigtigt meget for vores bosætning, trivsel og velfærd, fortæller Søren Peschardt.

 

 

Uddannelse til mangfoldig natur

For at naturfattige områder skal blomstre frit i det vildeste flor og forvandles til insekt- og sommerfugleparadis, målretter Vejle Kommune uddannelse til biodiversiteten.

 

- Vejle Kommune har netop holdt en konference om biodiversitet for kommunens skoler og institutioner, så de er klædt på til at gøre noget godt for naturen på de kommunale arealer. Der bliver også lavet en biodiversitets-uddannelse for alle de dyreholdere, som vi samarbejder med, når vi laver naturpleje, fortæller Klaus Enevoldsen, afdelingsleder for Natur & Udeliv i Vejle Kommune.

 

 

 

 
 
 

 

Faktabox: VILDE VEJLE 
På facebooksiden VILDE VEJLE kan alle dele både små og store indsatser for mere natur og biodiversitet i Vejle Kommune. Her får du også friske biodiversitetsnyheder fra Vejle Kommune, og du kan være med til at inspirere andre til at komme godt i gang.

 

På websiden Vejle.dk/vildevejle finder du gode råd til at komme rigtigt i gang med dit biodiversitetsprojekt. Der er også en samlet en oversigt over alle de store og små indsatser, som Vejle Kommune arbejder med. Vejle Kommune har nemlig, som en af de få kommuner i Danmark, en Biodiversitetsplan

 

 

Vedhæftede filer

bilag 1 Vilde Vejle logo.png
bilag 2_VILDE VEJLE indsatser.docx
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Søren Peschardt, fmd for Klima, natur og miljøudvalget i Vejle Kommune

Tlf: 51 50 84 63 mail: sopes@vejle.dk
 

Klaus Enevoldsen, afdelingsleder i Natur & Udeliv, Vejle Kommune

Tlf: 20 43 51 30 mail: klaen@vejle.dk