Tre operatører skal lade elbilerne op i Vejle kommune

 
 
 
 

Tre ud af fem delaftaler om elladestandere i Vejle kommune er faldet på plads. Det bliver EWII og E.ON, der kommer til at levere og operere i alt 94 ladestandere. Når p-hus Cronhammar står klar til næste år, tilføres yderligere 80 ladestandere.

 
 
 
 
Elladestandere 2022 i Vejle Kommune - delpakke 1, 2, 4.png

Overblik over de kommende elladestandere i Vejle Kommune med delpakke 1, 2 og 4.

 
Elladestandere 2022 i Vejle by - delpakke 1, 2, 4.png

Oversigt over de kommende elladestandere i Vejle by med delpakke 1, 2 og 4.

 
 
 
 

Der har længe været rift om og efterspørgsel på elladestandere i Vejle kommune. Og nu er der godt nyt til både borgere og besøgende i elbiler: Underskrifterne på tre kontrakter, der fordeler i alt 94 elladestandere rundt i Vejle kommune, bliver sat i disse dage. Dermed er tre ud af de i alt fem udbudte delaftaler faldet på plads.

 

- Vi har jo i Teknisk Udvalg og Vejle Kommune en grøn ambition om at få så mange borgere til at vælge el frem for benzin og diesel, når de kører bil. Og så har vi også en pligt til at gøre det valg nemmere for dem. Derfor er det en stor glæde, at vi får placeret en lang række elladestandere på offentligt tilgængelige destinationer - ikke bare i Vejle, men også ude i centerbyerne og ved kulturinstitutioner, skoler og idrætsområder, siger Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg.

 

Et stort skridt fremad

Samtlige elladestandere bliver destinationsladere. Ud over de 94 elladestandere rundt om i kommunen er der indgået aftale med EWII og PowerGo om i alt 80 elladestandere, fordelt med 40 fra hver operatør, i det kommende p-hus Cronhammar, som forventes at åbne til 1. april næste år.

EWII har herudover vundet udbuddene i delpakke 1 og 2, der lyder på i alt 72 elladestandere.

 

- Jeg er altid glad for det, når vi får lov til at bidrage til kommunernes grønne omstilling. Ladestandere spiller en afgørende rolle for den grønne bilisme, så det er et helt naturligt - og stort - skridt fremad, vi her tager sammen med Vejle Kommune, siger Jesper Nicolaisen, chef for wholesale i EWII koncernen.

 

En stigende efterspørgsel efter ladere

Delpakke 4, som omfatter 22 ladestandere, er vundet af E.ON.

 

- I E.ON Drive er vi i gang med en større udbygning af vores omfattende ladenetværk til elbiler, og vi er derfor glade for samarbejdet med Vejle Kommune om placeringen af 22 nye ladestandere i Vejle og omegn. Vi oplever hver dag en stigende efterspørgsel efter opladning i takt med, at flere og flere elbiler kommer ud og køre, og nu bliver det altså også nemmere at besøge Vejle i elbil, siger Anders Krag, Business Manager i E.ON Drive Infrastructure.

 

Udbyderne betaler

- Det er vigtigt for os at understrege, at selv om vi som kommune står bag udbuddet, så er det de private udbydere, der samler regningen for at opsætte og drive ladestanderne op, understreger Gerda Haastrup Jørgensen.

 

Samtlige operatører finansierer nemlig selv alle udgifter, herunder kabelføring, tilslutningsbidrag frem til lokaliteterne, etablering af fundament, montage, drift og vedligehold.

Kontrakterne gælder for seks år ad gangen med mulighed for at forlænge op til 2 x 24 måneder.

 

Fakta - de tre delpakker

  • Delpakke 1 omfatter i alt 36 elladestandere fordelt med 6 på hhv. Havnepladsen, Gunhilds Plads, Roberthus i Egtved, Nørremark Center, Skyttehushaven og Skolevænget/Bredsten Idrætshal. Pakken er vundet af EWII.
  • Delpakke 2 omfatter i alt 36 elladestandere fordelt med 6 på hhv. Aasen, Abelones Plads, Vestbanevej, Markant Kulturhus i Børkop, Petersmindeskolen og Hasselvænget. Pakken er vundet af EWII.
  • Delpakke 4 omfatter i alt 22 elladestandere fordelt med 4 på Steensens Vej ved Tommy Troelsens Park, 4 på Valdemarksgade ved Spinderihallerne, 4 på Fredericiagade, 4 ved Byens Hus i Jelling, 4 i Bredballe Centret og 2 på Båskærvej/Hvidbjergvej i Høll. Pakken er vundet af E.ON.
  • De resterende to delpakker er gensendt i udbud og vil omfatte elladestandere også i Give, Brejning, Gauerslund, Skibet og Thyregod.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Gerda Haastrup Jørgensen, formand for Teknisk Udvalg, tlf.: 20 90 42 75

Jesper Nicolaisen, chef for ladeinfrastruktur i EWII koncernen, tlf.: 30 30 00 28

Anders Krag, Business Manager, E.ON Drive Infrastructure Denmark, tlf.: 31 43 62 30