Pressemeddelelse
28. februar 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Vejle Kommune henter ny musikskolechef fra de største operascener

 
 
 
 

Sten Byriel er klar til at sætte sig ved roret for Vejle Musikskole. Med sin markante baggrund og sit fremadskuende syn på kulturens betydning, skal Sten Byriel føre Vejle Musikskole helt i front i musikskoledanmark.

 
 
 
 

Sten Byriel er klar til at skifte sin internationale karriere som operasanger ud, når han den 1. april skal være chef for Vejle Musikskole. Og det er noget, Sten Byriel, ser meget frem til:

 

- Musikskoler spiller en helt essentiel rolle i samfundet. Et amerikansk studie viser, at musik og andre æstetiske fag både fører til længere uddannelser, bedre jobs og større socialt engagement. Derfor skal vi satse på kulturformidling ude i kommunerne. Jeg er beæret over, at jeg får lov til at stå i spidsen for det arbejde i Vejle Kommune, siger Sten Byriel.

 

Ny retning for Vejle Musikskole

 

Noget af det første, Sten Byriel har sat sig for som ny musikskolechef, er at gøre op med den tendens, der er i faget om, at soloundervisning er det eneste rigtige.

 

- Musik er noget, vi skaber sammen, og musik skaber samvær. Det er, når vores børn samler et band, eller når vi mødes og synger sammen. Vejle Musikskole skal være for alle. Derfor skal vi udvikle nogle undervisningstilbud, som gør, at alle uanset social og kulturel baggrund, har lyst til at starte til musik, siger Sten Byriel.

 

Musikskole som lokomotiv for børn og unges kulturliv

 

Kulturdirektør i Vejle Kommune, Sofie Plenge, har store forventninger til den udvikling, Vejle Musikskole skal igennem i den kommende tid med Sten Byriel ved roret.

 

- Jeg har lært Sten at kende som en mand med en klar vision for, hvordan musikskolen bliver et lokomotiv i Vejle Kommunes kulturliv for børn og unge - ja, for alle borgere. Med Sten ved roret er jeg sikker på, at musikskolen når ud til flere børn og unge, inspirerer til at udfolde sig musikalsk og bliver lydsporet til Vejles kulturliv, siger Sofie Plenge.

 

Hun ser Sten Byriels status i musikbranchen som et kæmpe plus for Vejle Musikskole.

 

- Sten er jo en helt fantastisk kunstner, og jeg er enormt stolt over, at vi har kunnet tiltrække en så tung profil til Vejle. Sten her været en del af den kulturelle scene i mange år og han kender Gud og hver mand i branchen. Det er et kæmpe plus, når han skal placere Vejle Musikskole på den helt store scene, siger Sofie Plenge.

 

Foruden titlen som operasanger, kan Sten Byriel bl.a. skrive underviser i sang på eliteplan, direktør for Psykoterapeutisk Institut i Aarhus, beskikket censor på Aalborg Universitet, bestyrelsesformand for Musikteatret Undergrunden Odense/København og Ridder af Dannebrog 1. grad på CV'et.

 

Sten Byriel har bl.a. studeret på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus og Operaakademiet ved Det Kongelige Teater.

 
 
 
 

Vedhæftede filer

Sten Byriel.jpg
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Sten Byriel, tlf. 30 46 23 03
Sofie Plenge, tlf. 60 60 99 23