Pressemeddelelse
9. oktober 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Flere skal vælge en social- og sundhedsuddannelse

 
 
 
 

Det ønsker Seniorområdet i Vejle Kommune, som har brug for flere faglærte social- og sundhedshjælpere og -assistenter, bl.a. på grund af det stigende antal ældre. Der er frist for optag den 23. november, og Vejle Kommune håber på mange ansøgere.

 
 
 
 
 
 
 
 

Og assistentuddannelsen er en spændende uddannelse med mange muligheder. I hvert fald hvis du spørger Tinna Ingolfsdottir fra Vejle, der snart kan kalde sig faglært social- og sundhedsassistent.

- Jeg valgte uddannelsen, da jeg brænder for et arbejde, hvor jeg kan hjælpe mennesker, der i en periode har brug for hjælp og støtte. Samtidig får jeg et arbejde, der udfordrer mig personligt og fagligt. Selve uddannelsen veksler mellem praktik og skole, giver et godt indblik i sygepleje og ældrepleje - og åbner for mange muligheder, siger Tinna Ingolfsdottir, der på sigt vil bruge uddannelsen til læse videre og blive sygeplejerske, gerne inden for psykiatrien.

- Desværre er der færre unge, som vælger en social- og sundhedsuddannelse, og det kan blive et problem i et samfund, hvor der bliver flere ældre, som lever længere. Det kalder på flere faglærte inden for social- og sundhedsfaget, siger Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune.

- Samtidig står vi over for en række store, nye opgaver. F.eks. bliver borgerne udskrevet fra sygehus tidligere og tidligere. Det betyder, at vi modtager flere plejekrævende patienter, som kræver en højere specialisering på området, siger seniorchefen.

Hun mener, at det kan løses ved at flere vælger at uddanne sig til inden for social- og sundhedsfaget og ved, at flere social- og sundhedshjælpere læser videre til assistenter.
 

Britta Starup, uddannelseskonsulent på seniorområdet, fortæller, at der er sat forskellige initiativer i gang for at få flere til at vælge social- og sundhedsuddannelserne til. Sidste år blev EUX-Velfærd f.eks. tilføjet uddannelsespaletten.

EUX-Velfærd er en gymnasial uddannelse for unge, hvor den unge bliver student og faglært inden for velfærd på en gang. Uddannelsen gør det muligt få job som social- og sundhedsassistent eller læse videre til sygeplejerske, pædagog, farmakonom og socialrådgiver.

Der er optag til social- og sundhedsuddannelser den 23. november. Søg om optagelse på www.vejle.dk/job eller læs mere om uddannelsen på www.sosufvh.dk

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Helle Brinch, seniorchef i Vejle Kommune, tlf. 29 74 37 53.
Britta Starup, uddannelseskonsulent i Senior, tlf. 76 81 76 11.