Pressemeddelelse
12. september 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fest skal sætte fokus på demens

 
 
 
 

"En festdag - til trods!" er navnet på Vejle Kommunes demens-arrangement. Mange forbinder kun demens med sygdom og forfald, men nu vil Vejle Kommune nuancere denne opfattelse med et festligt arrangement den 22. september.

 
 
 
 
Giv demens et twist

Silas Holst kommer og underholder med sit show "Giv demens et twist" på Rådhustorvet i Vejle den 22. september.

 
 
 
 

Arrangementet finder sted på Rådhustorvet i Vejle lørdag den 22. september fra kl. 10.30 -14.00, hvor Silas Holst, som bl.a. er kendt fra programmet "Vild med dans", kommer og underholder med sit show "Giv demens et twist". Silas Holst har selv demens helt tæt inde på livet, da hans far har fået diagnosen Alzheimers. Som pårørende og ambassadør for Folkebevægelsen for et mere Demensvenligt Danmark vil Silas Holst være med til at bryde tabuet om demens.

Julie Rubow, hvis mand også har fået Alzheimers, kommer ligeledes. Hun vil fortælle, hvad der er godt for livet med demens. Hvad skal der f.eks. være fokus på, for at en kommune og civilsamfundet er demensvenlige?

 

- I takt med at vi bliver ældre og ældre, bliver flere ramt af demens. Mange får derfor også demens helt tæt ind på livet og vil opleve, at sygdommen rammer både den, der er syg, og de mennesker, der er tæt på. Heldigvis er der hjælp af hente, så både den syge og de pårørende kan få en så god hverdag som muligt, siger Birte Schelde, leder af Demensenheden i Vejle Kommune.

Et andet mål med arrangementet er at bryde tabuet om demens:

- Demens er stadig omgærdet af meget stor uvidenhed i befolkningen. Fx er der mange, som ikke ved, at demens findes i mange stadier, og at mennesker med demens er lige så forskellige som alle andre og har lige så meget brug for samvær. Målet med Demensugen og vores arrangement er derfor også at skabe større opmærksomhed på og viden om demenssygdomme, siger Birte Schelde.


Arrangementet er en del af den landsdækkede Demensuge, hvor der i hele landet er arrangementer, som sætter fokus på demens.

 

Vejle Kommunes arrangement er gratis og for alle interesserede.

-----------------

 

Program lørdag 22. september:
Kl. 10.15-10.30 Åbning v/ formanden for Seniorudvalget Kenneth Fredslund Petersen
Kl. 10.30-11.30 "Giv demens et twist" v/ Silas Holst
Kl. 12.00-12.30 "Hvad er godt for livet med demens?" v/ Julie Rubow
Kl. 13.00 -13.55 Fællesdans med Citrondrengen
Kl. 13.55-14.00 Afslutning v/ Birte Schelde, leder af Demensenheden i Vejle Kommune
 

--------------


Fakta om demens
- Demensenheden i Vejle Kommune har i dag kontakt til ca. 1.150 borgere med demens, men der er formentlig et langt større antal demente borgere i Vejle Kommune. Demensenheden i Vejle Kommune regner med, at der er ca. 1.660 demensramte i Vejle Kommune - og at tallet i 2040 er steget til ca. 3.000.

- At gå rundt med en ubehandlet demenssygdom er ikke godt for livskvaliteten. Samtidig bliver de pårørende belastet og oplever mange svære situationer. Det er derfor vigtigt med en tidlig indsats i forbindelse med behandling af demens. På den måde kan man udskyde nogle af symptomerne i længere tid, og den demensramte og de pårørende kan være med til at tilrettelægge en hverdag, hvor demenssygdommen er lettere at håndtere.

- Kontakt Vejle Kommunes Demensenhed for spørgsmål eller information om demens, tlf. 76 81 66 00.

 


 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Sofie Nautrup Stisen, psykologi i Demensenheden, tlf. 76 81 66 16
Birte Schlede, leder af Demensenheden, tlf. 76 81 66 21