Pressemeddelelse
20. september 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fremtidens boformer diskuteres på Arkitekturens Dag

 
 
 
 

Vejle Kommune og Arkitekturforum inviterer til Arkitekturens Dag mandag 1. oktober kl. 14 i det gamle teater på Banegårdspladsen i Vejle. Programmet byder på foredrag om boligarkitektur og fremtidens boformer, paneldebat og prisoverrækkelse.

 
 
 
 
 
 
 
 

God arkitektur og fremtidens boformer er omdrejningspunktet, når Vejle Kommune og Arkitekturforum inviterer alle interesserede til Arkitekturens Dag i Vejle 1. oktober.

 

Borgmester Jens Ejner Christensen står for dagens prisoverrækkelser. Et fast programpunkt ved Arkitekturens Dag i Vejle er uddeling af de to priser:

  • Vejle-Prisen, hvor byrådet præmierer god arkitektur og/eller byrum, som er taget i brug året forinden.
  • Borgernes Arkitekturpris, hvor alle interesserede har stemt på de nominerede til Vejle-Prisen.

- Jeg ser frem til at overrække de to priser. Her kan Vejle Kommune få lov til at vise vores anerkendelse over for de borgere og andre lokale kræfter, der har skabt god arkitektur og dermed gjort en indsats for sig selv og for alle os andre. God arkitektur er med til at gøre et område attraktivt. Se bare den positive effekt, vi får af byggerier som Bølgen og Fjordenhus. På samme måde betyder det noget, at vores boligområder er flotte, og at byrummere er gode at være i, påpeger borgmester Jens Ejner Christensen.

 

Eftermiddagen begynder med at etnolog Nicolai Carlberg holder oplæg om boligarkitektur og fremtidens boformer. Han slår bl.a. til lyd for, at vi må indrette et boligmarked, som ikke splitter, men giver mennesker mulighed for at bo nær familie og venner livet igennem. Og han påpeger, at boliger skal være mentalt sunde at bo i bl.a. med dagslys, god loftshøjde og sanselige materialer og med gode muligheder for at socialisere med naboerne.

 

Nicolai Carlberg lægger op til en paneldebat om boliger, boformer og byudvikling, hvor han selv deltager sammen med formanden for Teknisk Udvalg Christoffer Melson og stadsarkitekt Lisbet Wolters. Udviklingschef for Boligkontoret Århus og medlem af Vejle Byråd Alex Vejby Nielsen styrer debatten.

 

- Fremtidens boformer står højt på den politiske dagsorden. Vi bliver flere og flere indbyggere i kommunen, og især Vejle vokser hurtigt. Det kræver klog byudvikling og netop derfor har vi også en boligpolitik under udarbejdelse i Vejle Kommune, pointerer Christoffer Melson, formand for Teknisk Udvalg.

 

Efter debatten og prisoverrækkelsen inviterer stadsarkitekt Lisbet Wolters på byvandring fra Banegårdspladsen til Fjordbyen, hvor hun vil fortælle om de boligtyper, der er skudt op de seneste år.

Vejle Kommune er netop blevet indstillet til Byplanprisen for planlægningen af netop Fjordbyen.

 

- Alle er velkomne til arrangementet og jeg håber at mange har lyst til at deltage i Arkitekturens dag, så vi kan få en god snak om hvordan vores kommune skal udvikle sig på boligområdet, siger Lisbet Wolters, stadsarkitekt i Vejle.

 

FAKTA

Arkitekturens Dag bliver beskrevet som arkitekturens internationale kampdag. Den fejres i byer over hele landet 1. oktober hvert år.

Vejle Kommune hylder hvert år den lokale arkitektur ved at uddele Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris.

Arkitekturens dag i Vejle finder sted mandag den 1. oktober kl. 14-16.30 i Vejle Gamle Teater, Banegårdspladsen 4, Vejle. Samt byvandring 16.30-18.00 Og fællesspisning 18.00. Arkitekturens dag er åben for alle og der er gratis adgang.

 

Programmet for Arkitekturens Dag:

Kl. 14 Velkommen ved Anders Johansen formanden for Arkitekturforum Vejle

Kl. 14.15 Oplæg om boligarkitektur og fremtidens boformer ved Nicolai Carlberg

Kl. 15 Debat om boliger, boformer og byudvikling ved formand for Teknisk udvalg Christoffer Melson, etnolog Nicolai Carlberg og stadsarkitekt Lisbet Wolters, moderator for debatten er Alex Vejlby Nielsen, udviklingschef for Boligkontoret Århus og medlem af Vejle Byråd

Kl. 15.30-16.30 Prisoverrækkelse ved borgmester Jens Ejner Christensen

Kl. 16.30-18 Byvandring fra Banegården til Fjordbyen ved stadsarkitekt Lisbet Wolters

Kl. 18.30 Fællesspisning for dem, der har lyst - og for egen betaling - på Vejle Streetfood

 
 
 
 

De 7 nominerede til Vejle-Prisen og Borgernes Arkitekturpris. 

Se og læs mere om de nominerede på vejle.dk/arkitekturprisen

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for Teknisk Udvalg Christoffer Melson, tlf.: 26 28 82 02; e-mail: chram@vejle.dk

Stadsarkitekt Lisbet Wolters, tlf.: 76 81 22 40; e-mail: liwol@vejle.dk

Planlægger Mette Holm Pedersen, tlf.: 76 81 22 64; e-mail: methp@vejle.dk

Projektudvikler Camilla Jørgensen, tlf.: 76 81 22 43; e-mail: camjo@vejle.dk