Ny pulje skal styrke fællesskaber og bekæmpe ensomhed

 
 
 
 

Mad skal der til. Men et godt måltid smager altid lidt bedre i godt selskab. Og netop det gode måltid i godt selskab skal en ny pulje til spisefællesskaber være med til at understøtte. Fra 1. januar 2024 kan foreninger og andre initiativtagere i Vejle Kommune søge midler til aktiviteter med fællesspisning som omdrejningspunktet.

 
 
 
 
Ny pulje til spisefællesskaber for 60+'ere
 
 
 
 

Formålet med puljemidlerne er helt klart: Spisefællesskaber, der understøtter initiativer til fællesspisning og modvirker ensomhed for hjemmeboende borgere bosat i Vejle Kommune i alderen 60+. Det er kun foreninger og andre grupper af initiativtagere, der er CVR-registrerede, og som laver frivilligt, socialt arbejde på seniorområdet, der kan søge midler fra Puljen til spisefællesskaber, og der er en række kriterier til aktiviteterne, der skal opfyldes:

 

-         Omdrejningspunktet for aktiviteten skal være fællesspisning

-         Aktiviteten skal foregå mindst to gange

-         Aktiviteten skal understøtte opbygningen af nye relationer

-         Der skal være tale om en ny aktivitet, der inkluderer nye borgere

 

Fælles for aktiviteterne er, at de skal være åbne for alle hjemmeboende borgere i alderen 60+ og komme et betydeligt antal borgere til gode eller opfylde et behov for en mindre gruppe borgere, som ellers ikke tilgodeses af andre tilbud.

 

Om Puljen til spisefællesskaber for 60+'ere

Det helt særlige ved Puljen til spisefællesskaber er, at den udelukkende er dedikeret til hjemmeboende borgere. Det er ofte i hjemmet, at ensomheden fylder, og derfor er det primære mål med de nye spisefællesskaber at give flere hjemmeboende i alderen 60+ mulighed for at danne nye relationer i nye fællesskaber.

 

Puljen til spisefællesskaber er på 500.000 kr. i 2024 og kan søges fra 1. januar 2024. Der er ingen ansøgningsfrist, og ansøgningerne behandles løbende.

 

Læs mere om Puljen til spisefællesskaber og send ansøgningen fra din forening på www.vejle.dk/spisefaellesskaber

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Frivilligkoordinator i Vejle Kommune Anne Birgitte Hundahl, anbhu@vejle.dk, 24 90 67 92