Pressemeddelelse
30. november 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Virtuelt nattetilsyn giver plejehjemsbeboere nattero

 
 
 
 

Et plejecenter i Vejle Kommune har testet velfærdsteknologien "Nattero" og oplever, at beboerne får en bedre og uforstyrret nattesøvn. Nu skal teknologien tilbydes flere.

 
 
 
 
 
 
 
 

- Mange plejehjemsbeboere oplever at blive forstyrret om natten, når personalet kigger ind til dem. Det kan være generende, f.eks. når døre bliver åbnet og lukket gentagne gange hen ad en lang gang, fortæller seniorchef Helle Brinch om baggrunden for at teste "Nattero".
 

"Nattero" består af et videokamera, som via et lukket netværk er forbundet til personalets smartphones. Personalet kan via deres smartphones se ind til beboerne uden at være der selv og uden at forstyrre. Kameraet viser kun hoved og den øverste del af kroppen og bliver tændt om aftenen og slukket om morgenen, dvs. det overvåger ikke konstant. Der anvendes kun live-streaming, dvs. at optagelserne ikke bliver gemt.

Kameraerne er opsat hos 10 beboere på Plejecenter Holmegården, som alle har givet samtykke. De blev sat op i juli 2016, og projektet er netop blevet evalueret. Samlet set er der positive tilbagemeldinger:


- Nattevagterne kan foregribe, at en situation spidser til, eller at beboerne går ind til hinanden. De kan også lave mange flere nattetilsyn end tidligere, da systemet er så let at gå til. Det betyder også, at der er mere ro i afdelingen, siger seniorchefen.
 

Der en ikke umiddelbare økonomiske gevinster direkte afledt af projektet, men systemet sikrer en god prioritering af ressourcerne i nattetimerne.


Plejecenter Holmegården forventer at tilbyde "Nattero" til andre beboere på centret, der ønsker at prøve det virtuelle nattetilsyn.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Seniorchef Helle Brinch, tlf. 29 74 37 53.