Pressemeddelelse
13. marts 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Den gule trøje i parasport

 
 
 
 

Kulturminister Mette Bock er klar til at give Vejle Kommune førertrøjen i parasport.

 
 
 
 
https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/parasportens-aar/

Kulturminister Mette Bock så på rådhuset folderen om Parasportens År og gav Vejle Kommune den gule førertrøje i parasport.

 
 
 
 

"Det er en fremragende indsats," siger kulturminister Mette Bock, der så Parasportens År-kalenderen, inden hun som den eneste stillede op i gult ved præsentationen af Tour de France 2021 på Vejles gamle rådhus.

"Parasporten er virkelig blevet løftet de sidste 10-15 år," betoner hun og nikker anerkendende til Vejle Kommunes indsats og fokus i år som frontløber som Parasportens Hovedstad.

"Og det er ikke bare noget, jeg siger. Jeg har selv nomineret atleter og organisationer til Kulturministerens Parasportspris," tilføjer den travle minister bestemt på en dag, hvor den professionelle sport ellers var i fokus.

 

"Jeg var jo i perioden 1992-1997 direktør i Muskelsvindfonden og har også professionelt været optaget af handicappedes muligheder for at dyrke idræt og ved, hvor givende sportsligt samvær og fysisk aktivitet kan være. Ikke bare for kroppen, men også for det velvære der opstår i menneskeligt samspil i kammeratskab og fællesskab. Med en stor indsats fra frivillige har vi har succes med at få gang i parasporten."

 

Især når kommunerne aktivt støtter.

"I Danmark knokler mennesker og organisationer hver dag for at skabe de bedst mulige rammer for dansk handicapidræt. Det er et arbejde, jeg har den dybeste respekt for," pointerer Mette Bock, der havde Vejle Kommune blandt de indstillede til Kulturministerens Parasportspris 2018 for kommunens særlige indsats for at sætte fokus på parasport og målet om at blive Danmarks hovedstad for parasport.

"Jeg er i gult i dag - ligesom Vejle Kommune er i gult, når vi taler parasport."

 

Teater og talk

Markeringen af Parasportens År spænder vidt. For eksempel torsdag formiddag den 21. marts, hvor Xeneriet i Spinderihallerne i Vejle lægger scene til "Tosset med politik" med voksne udviklingshæmmede skuespillere fra Nordhøj Teater. Forestillingen er udviklet af aktørerne selv på fuldt professionelle betingelser gennem deres daglige skuespiltræning i Organisationen Nordhøj. Der er et beskæftigelsestilbud i Kolding kommune, så fra virkelighedens politiske verden figurer Kolding-borgmester Jørn Pedersen som gæstestjerne på rollelisten.

Det er gratis at opleve den 45 minutter lange forestilling "Tosset med politik" i Xeneriet, men bestil gerne billetter hos Nordhøj Teaters instruktør Sune Geertsen.

 

Til april, tirsdag aften den 23. i HUSET i Give, fortæller den tidligere landholdsspiller Rikke Nielsen om sin håndbold-LykkeLiga. Den etablerede hun for et par år siden for børn med udviklingshandicap, og nu kan børnene opleve lige så megen glæde og succes ved håndboldspillet som Rikke Nielsen, der blandt andet vandt EM sølv i 2004 med landholdet.

Det er gratis at deltage i mødet med LykkeLigaens Rikke Nielsen i HUSET Give, men bestil gerne billetter på vejlebib.dk.

 

 

Læs mere om Nordhøj Teater.

Læs mere om LykkeLiga.

 

Følg Parasportens År:

https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/parasportens-aar/

Læs mere om Parasportens Hovedstad:

https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/

Mød Parasportsrådet:

https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/parasportsraadet/

 

 

 
https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/sport-og-fritid/parasport/parasportens-aar/
 
 
 
 
Kontaktinformation

Tage Schmidt, formand for Parasportsrådet. Tlf: 40 57 45 54, tageschmidt@parasportsraadet.dk
Peder Wittendorff Tind, parasportskonsulent Vejle Kommune. Tlf: 22 13 70 29, pewti@vejle.dk

Morten Vestergaard, event- og markedsføringskonsulent i Vejle Kommune, Tlf: 21 57 58 70, motve@vejle.dk