Pressemeddelelse
28. februar 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kæmpe esportsmekka kommer til Vejle

 
 
 
 

3200 m2 i DGI Huset Vejle skal danne rammen om et inferno af fede esportsaktiviteter for gamere, forældre, foreninger og folk, der bare er nysgerrige på gaming den sidste weekend i april. Indgangen for publikum er gratis.

 
 
 
 
 
 
 
 

DGI Huset Vejle kommer til at syde af esport hele weekenden, når DGI Esport inviterer foreninger og gamere til Landsmesterskab for bredden i CS:GO og Fortnite.

Besøgende får blandt andet mulighed for at opleve et brag af et finaleshow, når de bedste hold fra YouSee eSportligaerne skal dyste om pladserne til Danmarksmesterskabet, ligesom det bliver muligt at lege med airsoft-skydning, nerfgun-bane, racing simulator, FIFA 19 og meget, meget mere.

formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune, Dan Arnløv Jørgensen (K), glæder sig over at landmesterskabet skal afholdes i Vejle:

 

-Landsmesterskabet betyder, at vi får endnu større mulighed for at sætte fokus på esport i vores kommune, hvor vi allerede har flere aktiviteter. Bl.a. har vi lige åbnet et helt nyt esportscenter i samarbejde med Campus Vejle og Spinderihallerne, hvor de unge studerende på Campus Vejle har mulighed for at kombinere deres uddannelse med esport. Det har vist sig, at esportsudøvere har specielt gode evner indenfor bl.a. iværksætteri og teknologibranchen, så det er spændende for os som kommune at være med til at understøtte de unge i deres uddannelse.

 

- Og så vil vi selvfølgelig også gerne give vores borgere en fed oplevelse i DGI Huset, når landets bedste foreninger dyster om at blive landsmestre. Det bliver helt sikkert god underholdning og et fedt setup, som vi håber, at mange vil komme forbi og opleve.

 

Sammenhold, strategi, fællesskab og træning

Breddeturneringen til LM19's giver hele landets foreninger en mulighed for at lave en social tur sammen, hvor det ikke kun er foreningens bedste hold, der kan deltage. Med en breddeturnering får foreninger rundt om i landet mulighed for at deltage med flere hold, præcis som når der arrangeres stævner inden for fx håndbold og badminton. Det skal i høj grad være med til at styrke fællesskabet og holdånden i de forskellige foreninger.

 

- Det glæder mig, at esporten har fundet vej ind i foreningsidrætten, og arrangementet i DGI Huset Vejle er endnu et godt eksempel på, at esporten hører til i foreningslivet. Vi har haft et rigtig godt samarbejde med Vejle Kommune om dette event, så DGI Esport glæder sig til at komme til Vejle til to dage med masser af esportsoplevelser." siger Karen Friis, direktør for DGI Idræt og Motion, og fortsætter:

 

- Jeg håber, at både gamere, forældre, foreningsledere og folk, der bare er nysgerrige på esport og gaming kommer forbi og bliver inspireret, underholdt og får lyst til mere esport. Jeg vil gerne fremhæve breddeturneringen, fordi den er en rigtig god mulighed for spillere og hold fra hele landet til at have en sjov weekend med kampe og esportsaktiviteter sammen med venner og andre med samme passion - uden at man behøver at skulle kvalificere sig på forhånd."

 

Programmet for weekenden kan findes på Facebook - søg på "Esportsmekka i Vejle"
Se, hvordan du tilmelder dit hold til LM19 breddeturneringen på dgi.dk/esportLM

 

Fakta om weekenden:

· LM19 breddeturnering afholdes d. 26. og 27. april 2019

· Top 8 holdene fra eSportligaens pokalrække dyster om pladserne til Danmarksmesterskabet d. 27. og 28. april

· Det hele sker i DGI Huset Vejle

· 100 foreninger forventes at deltage i stævnet

· Der er gratis adgang for besøgende til både oplevelsesmekkaet og til at overvære turneringens kampe

· Mulighed for at prøve både airsoft-skydning, nerfgun-bane, racing simulator, FIFA 19 og meget meget mere

 
 
 
 
Kontaktinformation

Dan Arnløv Jørgensen, 1. viceborgmester og formand for kultur- og idrætsudvalget. Tlf. 2547 3535 - mail: daajo@vejle.dk

Morten Vestergaard, Event- og Markedsføringskonsulent, Kultur og Fritid Vejle Kommune. Tlf: 2157 5870 - mail: motve@vejle.dk

Mikkel Kyed, esportskonsulent, DGI, tlf. 7120 0121 - mail: Mikkel.kyed@dgi.dk