Pressemeddelelse
24. oktober 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Test din risiko for diabetes

 
 
 
 

 235.175 danskere har diabetes 2 og antallet vokser. På Verdens Diabetesdag kan du få taget en test der viser, om du er i risiko for at udvikle eller have diabetes 2. Det sker torsdag d. 14. november kl. 9 - 15 i Føtex ved Havnen i Vejle  

 
 
 
 
 
 
 
 

På dagen har du mulighed for at få en snak med Vejle Kommunes diabetesteam og Diabetesforeningen om forebyggelse og diabetes 2.
 

"Vi ved, at nogle grupper er i særlig risiko for at udvikle diabetes 2. Fx er risikoen for at få sygdommen 40 procent højere, hvis én af dine forældre har sygdommen. En sundere livsstil kan i nogle tilfælde forebygge diabetes 2," siger Rikke Zeuthen, der er sygeplejerske i Diabetesteamet.

Diabetes 2 giver sjældent symptomer i starten. Man kan have en ubehandlet diabetes 2 i en længere periode, uden at man kan mærke det.

"Symptomerne kommer oftest, efter at man har haft diabetes 2 i en længere periode, det kan fx være øget tørst, øget vandladning, svampeinfektioner, kløe og kvalme," forklarer Rikke Zeuthen.
 

Få inspiration til at leve med diabetes 2

En sund livsstil er en effektiv måde at leve et godt liv med diabetes 2. Det kan være lettere sagt end gjort at ændre livslange vaner. Derfor har Vejle Kommune et kursus for dig med diabetes 2, hvor man kan få inspiration til at leve sundere i hverdagen:

"På kurset kan du blive klogere på, hvilke muligheder der er for at blive mere aktiv i hverdagen. Desuden er der fokus på, hvordan du kan ændre madvaner og leve bedst muligt med diabetes 2" fortæller Rikke Zeuthen.
 

Alt det og meget mere kan du høre om på Verdens Diabetesdag. Hvis du er forhindret i at komme, kan du finde mere information om kurset på www.vejle.dk/diabetes. Du kan også læse mere om sygdommen på www.diabetes.dk. Har du yderligere spørgsmål, kan du kontakte sygeplejerske Rikke Zeuthen fra diabetesteamet i Sundhedshuset på telefon 51 16 94 59.

 

FAKTA

•       Mindst 235.175 er diagnosticeret med diabetes 2

•       Ca. 60.000 forventes at have uopdaget type 2-diabetes

•       Ca. 300.000 forventes at have prædiabetes

•       Fremskrivning: ca. 430.000 vil have type 2-diabetes i 2030*

•       Diabetes koster det danske samfund 31,8 mia. kr. om året

•       Antallet af danskere med diabetes er fordoblet på 10 år.

 

Kilde: Diabetesforeningen

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Tine Ladefoged Hostrup, fysioterapeut i Diabetesteamet, tilho@vejle.dk, mobil: 23812916. (Tine har undervisning, men tjekker jævnligt sin telefon).