Pressemeddelelse
7. maj 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kulturfestival rykker ud til børn i Vejle Kommune

 
 
 
 

Børn og unge i Vejle Kommune kan se frem til fest og farver fra 17.-21. maj. Den årlige Spotlight Festival rykker ud på 65 skoler og dagsinstitutioner, så de kan opleve sang, dans og teater på sikker vis.

 
 
 
 
Frk_farvestraale.jpg

Der er lagt op til dans, teater og musik, når Spotlight Festival i år rykker ud til skole- og børnehavebørn i hele Vejle Kommune. Foto: Vejle Musik- og Kulturskole

 
 
 
 

Selvom voksne må se langt efter festivaler i år, er det anderledes for børn og unge i Vejle Kommune. Den årlige børnekulturfestival Spotlight rykker nemlig ud til skoler og dagsinstitutioner fra 17.-21. maj.

 

Derfor kan børn på i alt 65 skoler og børnehaver se frem til sang og dans, teaterlege og kreative aktiviteter i skolegårde, cykelskure og overdækkede arealer. Om den kommende festival siger formand for Kultur- og Idrætsudvalget i Vejle Kommune Dan Arnløv Jørgensen:

 

-      Det glæder mig virkelig, at vi kan afvikle Spotlight Festival i år. Samtidig er det værd at bemærke, at festivalen strækker sig lige fra Thyregod til Gårslev, og der derfor er flere børn og unge, som vil få en tiltrængt oplevelse i år. Desuden er det især lokale artister, som deltager, så de får også et rygstød.

 

Tidligere fandt Spotlight sted i Børkop, Egtved, Jelling, Give og Vejle. Men på grund af COVID-19 bliver den i år afviklet, så børnene forbliver i deres sociale boble på skolen eller daginstitutionen - alt imens de undgår transport.

 

Oplevelser, så man glemmer corona
I løbet af de fem festivaldage er der alt fra elektronisk musik og reggae rytmer til amerikansk folkedans, stomp, alfabetdans og meget mere på programmet. Der er plads til bevægelse, som er årets Spotlight tema.

 

Formand for Børne- og familieudvalget i Vejle Kommune Torben Elsig-Pedersen tænker netop, at børnene har brug for at bevæge sig og være kreative oven på det sidste år. Han uddyber:

 

-      Børnene har haft en anderledes og ensformig hverdag under nedlukningerne. Nu er de tilbage i vante rammer, hvor der er plads til læring, sjov og fællesskab. Derfor glæder det mig, at så mange får besøg af Spotlight, så børnene kan få en oplevelse og måske glemme corona for en stund.

 

Nyt format for at undgå aflysning
Hos Vejle Musik- og Kulturskole har de gentænkt festivalen, som blev aflyst sidste år. Det ville de  gerne undgå i år, og derfor har der været fokus på at sprede aktiviteterne ud i hele kommunen. Projektkoordinator for Spotlight Festival Louise Kastrup Lindgaard fortæller:

 

-      Det har været en øvelse at fordele aktiviteterne. Men det er lykkes, og alle skoler og institutioner er blevet så glade, når vi har tilbudt dem en koncert, et skuespil eller andet. Oveni det har vi artisterne, der er begejstrede over endelig at skulle ud og optræde. Så vi er mange, som glæder os.

 

Spotlight Festival blev stiftet i 2007. Til dette års festival har sanger Methe Danefeldt desuden skrevet en ny Spotlight sang, som spilles i løbet af festivalen. 

 

Faktaboks

Artisterne, der deltager i Spotlight Festival 2021 er

·       Rumlerim

·       Babulja

·       Cowboy-Mike

·       Fairyworks

·       Methe Danefeldt

·       Legekunstner Jacob Knudsen

·       Billedkunstner Ellen Schultz

·       Beatfactory

·       Vejle Musik- og Kulturskole

·       Vejle Bibliotekerne

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Dan Arnløv Jørgensen, Formand for Kultur- og Idrætsudvalget, tlf. 25 47 35 35

 

Torben Elsig-Pedersen, Formand for Børne- og familieudvalget, tlf. 4094 5740

 

Louise Kastrup Lindgaard, projektkoordinator på Spotlight Festival, tlf. 2362 3841