Pressemeddelelse
26. marts 2021
 
 
 
 
 
 
 
 
 

P-vagter rykker ud i naturen

 
 
 
 

Påske, forår og en velbesøgt vandrerute får nu Vejle Kommune til at sende p-vagter ud i naturen. Der har nemlig flere gange været parkeringskaos på vejene omkring p-pladserne til Egtvedpigens Fodspor.

 
 
 
 
P-kaosinaturen_01.jpg

Egtvedpigens Fodspor er en eftertragtet vandrerute, men det udfordrer trafikken, når parkeringen går ud over fremkommeligheden. (Privatfoto)

 
 
 
 
P-kaosinaturen_02.jpg

Vejle Kommune opfordrer til, at man også afprøver nogle af de mange andre vandreruter i kommunen. På udeliv.vejle.dk er der en oversigt over de mere end 650 km vandreruter og stier inden for kommunegrænsen. (Privatfoto)

 

Overalt i Danmark valfarter danskerne ud i naturen under corona-nedlukningen. Og på de mest populære destinationer er den store tilstrømning blevet en stor udfordring for de lokale beboere.

 

Lige siden åbningen af Egtvedpigens Fodspor har vandreruten tiltrukket masser af vandreglade danskere fra hele landet. Og på trods af at der er tilknyttet hele otte parkeringspladser rundt langs ruten, er nogle af p-pladserne i weekenderne blevet alt for overfyldte.

 

- Vi vil gerne opfordre folk til at finde andre p-pladser, hvis der er overfyldt derude, eller at du kommer igen senere eller måske endda finder et helt andet sted at nyde vandreturen, siger Klaus Enevoldsen, afdelingsleder i Natur & Udeliv i Vejle Kommune.

 

P-vagter holder øje

Han gør opmærksom på, at du kan finde alle p-pladser i naturen på hjemmesiden Udeliv.vejle.dk.

Mange naturgæster vælger at parkere deres bil langs vejsiderne i stedet for at finde en anden p-plads, og det er til stor gene for de lokale, der bor i området. Samtidigt kan det skabe farlige trafiksituationer.

 

- Det er desværre så grelt nu, at vi er nødt til at sende vores p-vagter ud i naturen, så der kan komme lidt orden på parkeringspladserne, siger han.

 

Vejle Kommunes p-vagter vil besøge p-pladserne henover påsken og sørge for, at der parkeres ordentligt ude i naturen.

 

Mere end 650 km vandreruter og stier

Fra Vejle Kommune lyder der generelt en opfordring til at sprede sig i naturen. Der er masser af plads derude, masser af lækker natur og en god mulighed for, at alle kan få gode oplevelser.

 

- Vi vil gerne opfordre folk til at prøve nogle af vores mange andre vandreruter her i påsken. På den måde undgår vi trængsel ved vores mest populære vandreruter som bl.a. Egtvedpigens Fodspor, Syvårssøerne og Grejsdalsstien. Måske kan du planlægge din tur til de nævnte områder senere på året, eller - hvis det er muligt - lægge besøget på en hverdag efter påske, foreslår afdelingslederen.

 

Han opfordrer i øvrigt naturens gæster til inden vandreturen at hente inspiration på hjemmesiden Udeliv.vejle.dk, hvor du kan finde mere end 650 km vandreruter og stier inden for kommunegrænsen. Og vil du opleve noget længere væk, har Udinaturen.dk et samlet overblik på vandreture i det ganske land.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Klaus Enevoldsen, afdelingsleder i Natur & Udeliv, tlf.: 20 43 51 30