Pressemeddelelse
31. august 2017
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Digital adgang til naturen

 
 
 
 

På den nye Vejle.dk er det forsøgt at gøre en række interaktive kort og bookingsystemer mere brugervenlige, så alle, der har lyst, bl.a. kan finde cykel- og vandreruter, seværdigheder, madpakkehuse og parkeringspladser eller booke et shelter, en strand eller en skov 

 
 
 
 
 
 
 
 

Var det noget med en sensommertur i naturen med familie og venner - eller ny inspiration om de smukkeste steder i kommunen, så er der godt nyt. På vejle.dk er der interaktive kort, booking-systemer og app's, der gør det let og overskueligt at finde præcise informationer om at være aktiv i naturen. I forbindelse med, at Vejle Kommune har lanceret sin nye hjemmeside, er det gjort nemmere og mere overskueligt at finde den rette rute til sin tur ud i naturen.

 

Er målet måske en cykeltur, en vandretur eller et overblik over løbe- eller rideruter? Under fanen: "Vær aktiv" på vejle.dk er der et hav af forslag til dejlige rundture i Vejles afvekslende landskab. Hjemmesiden hjælper også med at finde blandt andet parkeringspladser, seværdigheder, madpakkehuse og overnatning. Og så er det muligt at booke et shelter hjemmefra og tage vandreruterne med på mobilen ud på naturen.

 

Til fods og på cykel
Et nyt kort giver overblik over alle vandreruter i Vejle Kommune. Herfra kan man downloade turfoldere og få informationer om turens længde og særlige oplevelser. Der er også link til et interaktivt kort, som snakker sammen med GPS'en i mobiltelefonen, så det er let at tage ruterne med i lommen. Cykelruterne er inddelt efter deres længde. Der er nationale ruter, som hænger sammen i et landsdækkende net, regionale ruter, som dækker flere kommuner, og lokale ruter, som er rundture i Vejle-området.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Book et shelter

På bookingsystemet udeliv.vejle.dk kan man booke både shelters til overnatning i naturen, skovhytter til private events - ja sågar en strand eller en skov til større arrangementer over 20 personer. Bookingen er med til at sikre, at et shelter ikke er optaget, når man når frem, eller at ens arrangement i skoven er det eneste den pågældende dag.

 

Første viceborgmester og formand for Natur- og Miljøudvalget Søren Peschardt glæder sig over de forbedrede muligheder for alle med interesse i naturen i Vejle Kommune:

 

- Jeg synes, vores nye hjemmeside giver et fantastisk godt overblik over de naturtilbud, man som borger har til rådighed i Vejle Kommune. Det er ikke alle forundt at have så enestående natur lige uden for døren, som vi har, og det skal vi huske at værdsætte! Med de nye faciliteter til rådighed kan store som små, unge som gamle skræddersy en tur ud i det fri, der passer til hele familien, udtaler Søren Peschardt.

 

Se mere: https://www.vejle.dk/borger/vaer-aktiv/aktiv-i-naturen/ 
  

 
 
 
 
Kontaktinformation

Formand for Natur- og Miljøudvalget Søren Peschardt, e-mail: sopes@vejle.dk,

tlf.: 75 55 39 53
Biolog Mads Fjeldsø Christensen, e-mail: mafch@vejle.dk, tlf.: 76 81 24 77
Formidler Bente Lene Hansen, e-mail: benlh@vejle.dk, tlf.: 76 81 24 74