Pressemeddelelse
3. september 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Viking tænder den olympiske flamme på Jellinghøjene

 
 
 
 

De mange borgere med udviklingshæmning og andre diagnoser, der deltager i "De Rare Olympiske Lege" d. 13. september, er i fuld gang med træningen, men allerede d. 9. september går det løs, når den olympiske flamme bliver tændt.

 
 
 
 
Træningen til De Rare Olympiske Lege er i fuld gang

Træningen til De Rare Olympiske Lege er i fuld gang

 
 
 
 

Rammerne for "De Rare Olympiske Lege" i Vejle fredag 13. september følger tæt de rigtige Olympiske Lege. Det betyder, at der også kommer en olympisk ild. Ilden tændes mandag 9. september kl. 10 af en viking på den ene af Jellinghøjene.

Det er idrætsudøvere, der er med i legene, som efterfølgende sørger for at bære ilden til botilbud med OL-aktiviteter den 13. september: Først Bo-Vejle i Give og Væksthuset i Thyregod. Her skulle den gerne ankomme om tirsdagen, så ilden kan tændes her, hvorefter den overdrages til en ny idrætsudøver, der sørger for at få den til Postens Vej i Brejning - og videre til først De 2 Gårde i Brejning og Papirfabrikken i Vejle midtby om torsdagen - og til sidst til Vejle Atletikstadion fredag den 13. september kl. 10.00, hvor legene starter.
 

Hvordan ilden kommer fra det ene sted til det andet afhænger helt af den, der skal bære: Om det er på 3-hjulet cykel, til bens, i kørestol eller på anden vis, vil vise sig de pågældende dage.
 

På Vejle Atletikstadion er der racerunning, 5-kamp i atletik og 5-kamp i sjov atletik. Desuden også boccia og i 4 x 100 meter løb, forskellige kastedicipliner, f.eks. roe- og støvlekast. Bostederne har egne discipliner, bl.a. svømning i Thyregod, mens Postens Vej byder ind med ZumbaFit.

 

Velkomsttalen på atletikstadion afholdes af borgmester Jens Ejner Christensen. Derudover er der medajleoverrækkelser til alle aktiviteterne og kåring af bedste bosted/aktivitetstilbud i boccia og 4 x 100 meter.

 

"De Rare Olympiske Lege" er for alle Vejles borgere med diagnoser som f.eks. udviklingshæmning, ADHD og autisme.

 

- Udover at vi gerne vil fremme sundhed handler legene også om at mødes og danne fællesskaber. Vores borgere er ofte så unikke, at deres behov meget vanskeligt kan tilgodeses i traditionel foreningsidræt. De vil og helst være, hvor de kender omgivelserne og er trygge. Derfor forsøger vi at vende tingene lidt på hovedet og fremme motion med sport og leg - og ved at rykke aktiviteterne tættere på borgerne, siger handicapchef Peter Anders Larsen.

- Selvfølgelig handler det også om at motivere borgerne - og der er medaljer og pokaler til de bedste inden for de forskellige discipliner. Men det vigtigste er at være med og få en fed oplevelse. Vi uddeler derfor også pokaler og medajler til det vildeste jubel og den sejeste hjælper - og alle får en medajle om halsen, fortæller projektansvarlig Lars Ulrik.

Vejle Kommune har ikke et overblik over deltagerantallet, da man kan tilmelde sig helt op til arrangementet, men alle borgere med handicap i kommunen og alle kommunale og private botilbud kan deltage, og træningen er i fuld gang mange steder. Og både deltagere og arrangører håber på, at byens øvrige borgere kigger forbi og hepper på deltagerne på Vejle Atletikstadion den 13. september. Alle er velkomne fra kl.10-12, og der er gratis entre.

Det er første gang, at "De Rare Olympiske Lege" finder sted, men planen er, at legene bliver en årligt tilbagevendende begivenhed, da arrangementet knytter an til en række af de bærende strategier for udvikling af Vejle Kommune - ikke mindst sundhedspolitikken og målet om at skabe lighed i sundhed for alle i Vejle Kommune samt handicappolitikken, som handler om inklusion og lige vilkår uanset funktionsniveau.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Handicapchef Peter Anders Larsen, tlf. 21 57 79 18
Sundhedskonsulent Lars Ulrik, tlf. 23 22 90 33