Naturens Uge byder på oplevelser til alle

 
 
 
 

Snør skoene, pak madkurven, tag børnene i hånden, tril cyklen frem og kom med ud i naturen. Vejle Kommune holder åbent hus derude i uge 36 - Naturens Uge.

 
 
 
 
NaturUge_1a.jpg

Tag børnene med ud i Naturens Uge. (Foto: Ditte Valente)

 
 
 
 

Vejle kommune hylder igen i år vores smukke og særlige natur med en vifte af arrangementer, der tilbyder oplevelser til alle aldre og interesser.
 

- Vi er beriget med en enestående natur, og så er vi på landsplan helt i top med udbuddet af friluftsaktiviteter i naturen. Det afspejler sig også i Naturens Uge, hvor de frivillige organisationer, sammen med kommunen, byder på udelivs-arrangementer, siger Søren Peschardt, der er formand for Klima-, Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune.
 

Naturens Dag er udvidet til Naturens uge, fordi der er brug for mere tid til at sprede det positive budskab om værdien af et aktivt udeliv. Det benytter de frivillige organisationer sig af, når de byder ind med arrangementer i uge 36.
 

- Naturens Uge er med til at synliggøre, hvor vigtigt det er, vi tager hånd om vores natur, så fremtidige generationer også får gavn af den. Så tag børnene med ud og vis dem naturens mangfoldighed, opfordrer Søren Peschardt.

 

 

Vildt naturprogram

Igen i år har de frivillige i fællesskab tilrettelagt et mangfoldigt program med arrangementer fordelt over en stor del af kommunen.

Arrangementerne spænder lige fra naturvandringer, smagsprøver på honning, plantefarvning, gudstjeneste i naturen over bioblizz i klimalandsbyen, sommerfuglesjov, friluftsoplevelser til markedsstemning og familiehygge i både parker og vores vilde natur.

 

Vejle Kommune afholder Naturens uge i samarbejde med frivillige, foreninger, Grønt Forum, Danmarks Naturfredningsforening og Friluftsrådet.

 

Husk at pakke overtøj og fodtøj til al slags vejr og glæd jer til en oplevelsesrig dag i naturen.

 

 
 
 
 
 
 

 

Find arrangementer i Naturens Uge
Ønsker du at vide mere om de mange oplevelser, der er på programmet i år, kan du finde dem på vejle.dk/naturensdag - her er oversigtskort og beskrivelse af arrangementerne.
 

Du kan også finde spændende arrangementer i hele Danmark online på naturensuge.dk
 

Vil du vide mere om friluftsfaciliteter i Vejle kommune, kan du besøge udeliv.vejle.dk, hvor du også kan booke shelters og meget mere.

 

 
 
 
 
Kontaktinformation

 

Søren Peschardt, formand for Klima-, Natur- og Miljøudvalget i Vejle Kommune
Tlf: 51 50 84 63 mail: sopes@vejle.dk

 

Dana Laura Cernat, projektudvikler i Grønt Forum, Vejle Kommune
Tlf: 21 34 04 53 mail: dalce@vejle.dk