Pressemeddelelse
9. juni 2020
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Fire totalentreprenører skal give deres bud på RCV

 
 
 
 

Den endelige version af RessourceCenter Vejle er rykket et væsentligt skridt nærmere med fire totalentreprenører udvalgt i prækvalifikationsrunden til at give deres bud på et ressourcecenter, der sætter Vejle på landkortet inden for håndtering og genanvendelse af ressourcer.

 
 
 
 
 
 
 
 

Feltet om, hvem der i sidste ende kommer til at bygge det kommende RessourceCenter Vejle (RCV), er nu snævret ind til fire totalentreprenører. Den sidste torsdag i maj udløb nemlig muligheden for ansøgning om prækvalifikation.

 

- Det har været en spændende proces, og vi takker alle, der har vist interesse for RCV-projektet. Nu indsnævres feltet til fire stærke totalentreprenører, der hver især skal give deres bud på et ressourcecenter, der kommer til at række ind i fremtiden og sætte nye standarder for håndtering og genanvendelse af ressourcer og understøtte den cirkulære økonomi, siger Michael Sloth, direktør for Teknik & Miljø i Vejle Kommune, der forventer at kunne præsentere tilbuddene fra de fire totalentreprenører for et dommerpanel i begyndelsen af oktober.

 

Byggemodning er allerede i gang

Dommerpanelet har repræsentation af politikere og relevante repræsentanter fra forvaltningen og afgør i sidste ende, hvilken totalentreprenør der skal bygge RCV.

 

I mellemtiden er entreprenørfirmaet Arkil A/S i fuld gang med at byggemodne den 84.000 kvadratmeter store grund, hvor det kommende ressourcecenter vil rejse sig.

 

RCV får placering i Vejle Nord og skal inspirere til øget genanvendelse og ressourceudnyttelse. Ressourcecentret forventes at stå færdig til indvielse i 2022, og de samlede etableringsomkostninger beløber sig efter planen til ca. 200 mio. kr.

 

FAKTA - De fire totalentreprenører:

  • K.G. Hansen og Sønner, Arkitema, Upcycling Forum og Cowi
  • Base, RUM, Niras, Nodo Aerkitekter og Vangsoe
  • HM, Raunstrup, Ravn, Loop, Schønherr, Hundsbæk og Henriksen og Ekolab
  • Jakobsen og Blindkilde, NCC, Henning Larsen og Rambøll
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jonas Flyvholm, ingeniør og projektleder i Kommunale Ejendomme, Vejle Kommune, tlf.: 20 59 71 73

Michael Sloth, direktør i Teknik & Miljø, Vejle Kommune, tlf.: 20 44 69 70

Jørgen Chris Madsen, chef for Natur, Vej & Genbrug, Vejle Kommune, tlf.: 40 36 91 70