Vejle: Kingdom of Cycling får kort og eksplosiv finale med store nyheder i PostNord Danmark Rundt 2022

 
 
 
 

Lørdag den 20. august lægger Kingdom of Cycling asfalt til 5. etape af PostNord Danmark Rundt. Etapen skydes i gang i Give og har mål i Vejle, og de 126,5 kilometer byder på flere afgørende nyheder, der gør etapen yderst eksplosiv

 
 
 
 
DSC02566 historie red.jpg

Remco Evenepoel kørte alene i mål på Koldingvej i 2021, men i år skal feltet op af Kiddesvej hele seks gange.

 
 
 
 

5 etape: Give - Vejle / 126,5 kilometer, 1700 højdemeter

Der venter alle en historisk etape, når finalen i PostNord Danmark Rundt 2022 skydes i gang lørdag den 20. august i Kingdom of Cycling på den kun 126.5 kilometer lange etape med hele 1700 højdemeter. Efter præsentation af rytterne på Torvet i Give, gives løbet frit ved byens vartegn, Solhjulet. Feltet kommer både til Jelling og Jerlev inden de rammer de første hårde stigninger ved Sandagervej og Østengård. Herfra følger den klassiske indkørsel til Vejle via bl.a. stigningen på Gl. Kongevej og Chr. Winthersvej.

 

Den store finale på rundstrækningen i Vejle bliver endnu engang helt afgørende for løbet. Her får den legendariske stigning på Kiddesvej en hovedrolle, inden den samlede vinder af etapen og PostNord Danmark Rundt 2022 kan kåres.

 

- Vi er rigtig glade for, at Vejle Kommune igen har både start og mål til en etape i PostNord Danmark Rundt. Det bliver en fantastisk optakt med rytterpræsentation i Give inden løbet skydes i gang. Og med den store finale for både etapen og den samlede vinder af løbet i Vejle, er der lagt op til den helt store folkefest i Kingdom of Cycling lørdag den 20. august, siger borgmester Jens Ejner Christensen.

 

 
 
 
 
PNDKR_etape5_2022 (003).jpg
 

Tre store nyheder bag spektakulær etape

Årets Vejle-etape byder på flere nyheder, men særligt tre nyheder kan få en afgørende betydning for løbet. En af nyhederne er Chr. Winthersvej, som i år skal køres to gange, og første gang direkte fra Jellingvej, hvor der er en maksimal stigningsprocent på 25,5 %. Chr. Winthervej er Danmarks uofficiel stejleste vej, og formentlig den hårdeste stigning i Danmark i forbindelse med et cykelløb. Vejen er så stejl, at der i siden ikke er fortov men trapper.

 

De to andre nyheder er at finde på årets rundstrækning i Vejle. Den traditionelle rundstrækning i Vejle er nemlig blevet udvidet, så den nu er næsten 10 km lang. Derudover bliver det meget afgørende, at Kiddevej skal passeres hele seks gange! Det sker da arrangørerne har valgt at udvide fra tre til fem omgange, og denne ændring vil helt sikkert få stor betydning for årets finale.

 

- Stor ros til arrangørerne for at udvikle og forny Vejles traditionelle kongeetape, som hvert år skaber et fantastisk drama på Kiddesvej. Give-Vejle etapen i PostNord Danmark Rundt får det bedste frem i Kingdom of Cycling, og det er fantastisk, at vi kan vise alle, hvor enestående terræn vi har i og omkring Vejle. Det bliver spektakulært, fastslår Jens Ejner Christensen.

 

Historisk stærkt felt til start

Men også i feltet er der store nyheder at finde. For første gang nogensinde i løbets historie, er det nemlig lykkedes at få hele otte World Tour teams på startstregen.

 

De otte World Tour teams er Lotto Soudal, Team DSM, Trek Segafredo, Israel - Premier Tech, Quick-Step Alpha Vinyl Team, Jumbo Visma, EF Education-Easypost og Ineos Grenadiers

 
 
 
 
 
 
Kontaktinformation

Jens Ejner Christensen, borgmester, tlf. 20 16 32 14

Jesper Lilleris, projektleder, tlf. 23 499 466