Pressemeddelelse
24. august 2019
 
 
 
 
 
 
 
 
 

START ONSDAGEN I SANG OG FÆLLESSKAB

 
 
 
 

Det er blevet populært at mødes til fællessang. Prøv det på Vejle Bibliotek i efteråret.

 
 
 
 
https://vejlebib.dk/arrangementer/arrangementer-voksen/morgensang-biblioteket

Til premieren på morgensang på biblioteket har borgmester Jens Ejner Christensen valgt sange, vi kender fra Højskolesangbogen, som han ikke engang behøver at åbne. Han kan mange af sangene udenad.

 
 
 
 

Vi burde synge mere sammen. Fællessang medfører mange gode ting, lyder det fra forskere, sangere og musikere. Vi får bedre humør og mere overskud. Øget blodcirkulation og bedre nattesøvn. Samt en styrket følelse af samhørighed for ikke at tale om bedre bekæmpelse af infektioner, stress, uro og bekymring.

Fællessang er altså en livgivende social aktivitet. Derfor indbyder Vejle Bibliotek fra den 4. september til morgensang onsdage kl. 9-9.45.

 

"Jeg tror, at fællessang kan fungere som en bro imellem mennesker. Derfor er det noget, vi meget gerne vil understøtte her på biblioteket. Biblioteket er nemlig meget mere end bøger. Det er også et sted, hvor man kan mødes og være sammen med andre om kulturelle aktiviteter. Man kan mødes med nogen, man kender. Men man kan i høj grad også mødes med nogen, man ikke kender," fortæller Udviklingskonsulent Emil Eggert Scherrebeck fra Vejle Bibliotekerne.

 

Højskolesange anført af en kender

Til premieren den 4. september har borgmester Jens Ejner Christensen lovet at fungere som gæstevært. Han har et varmt forhold til den danske sangskat, især som vi kan genkalde os den fra Højskolesangbogen.

 

"Jeg er vokset op med morgensang i skolen, i landbruget synger vi ved møder og i Livgarden sang vi hver uge, inden vi trådte af. Udenad," betoner borgmesteren, der bladrer ivrigt i Højskolesangbogen og straks medrivende citerer de sange, han leder efter.

 

""Septembers himmel", det er bare en god sang," fastslår Jens Ejner Christensen om Alex Garff sensommeraktuelle tekst og Otto Mortensen melodi. Andre sange genkalder familiefester eller politiske møder, og han fortæller levende om gamle strofer, der stadig er aktuelle, sigende og vise. Som Johs. V. Jensen, der for snart 100 år siden sluttede "Hvor smiler fager den danske kyst":

Thi dybe minder

Og gammel agt

Og milde kvinder -

Hvor har de magt!

 

Med smittende kærlighed til sangen citerer Jens Ejner Christensen Grundvigs "Er lyset for de lærde blot", inden han finder frem til nummer 89 i 18. udgave af Højskolesangbogen, der på titelbladet forfægter "Så syng da, Danmark, lad hjertet tale". Borgmesteren kan godt give en dybfølt og personlig introduktion til de sange, han har ønsket til den første morgensang på Vejle Bibliotek.

 

Kom som du er

"Når vi inviterer til morgensang på Vejle Biblioteker bliver det ganske uformelt. Der er ingen tilmelding, man møder bare op. Og kan man ikke nå at være med til hele seancen, er der ingen, der kigger skævt, hvis man går før tid. Der vil ikke altid være en gæstevært til morgensangen, men vi vil forsøge at invitere sangværter, så ofte som muligt," lover Emil Eggert Scherrebeck.

 

Morgensang på Vejle Bibliotek er for alle sangglade borgere. Man behøver ikke være god til at synge, man skal bare have lyst til det. Til morgensangen vil der altid være en dygtig pianist. Vejle Bibliotek har allieret sig med Asker Bjørk, der er musiklærer på Vejle Idrætshøjskole og trommeslager i en række velansete danske bands.

 

Vejle Bibliotek, onsdag den 4. september kl. 9-9.45 og onsdag morgener fremover. Der er gratis adgang og ingen tilmelding - du møder bare op.

Læs mere på vejlebib.dk.

 
 
 
 

For yderligere oplysninger kontakt:

Udviklingskonsulent Emil Eggert Scherrebeck, Vejle Bibliotek, Willy Sørensen Plads 1, 7100 Vejle.

Telefon: 24 48 64 32. E-mail: emesc@vejlebib.dk.

 

 
 
 
 
 
 

Vejle Bibliotekerne - Willy Sørensens Plads 1 - 7100 Vejle - tlf 7681 3200 - vejlebib@vejlebib.dk